Μεϊκόπουλος προς Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Βόλου: Να παραταθούν οι συμβάσεις όσων υπηρετούν στη φύλαξη, καθαριότητα και σίτιση

Να δοθεί η δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν σε παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που υπηρετεί στους τομείς φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης των νοσοκομείων ζήτησε με Ερώτησή του από το Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, στις αρχές του 2020 δόθηκε η δυνατότητα στα νοσοκομεία της χώρας να προκηρύξουν την κάλυψη θέσεων με 12μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) για τους τομείς καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης των δομών. Με βάση τη δυνατότητα αυτή, το Νοσοκομείο Βόλου προχώρησε στην πρόσληψη 2 ατόμων ΔΕ ειδικότητας Μαγείρων, 3 ατόμων ΥΕ ειδικότητας Εστίασης (τραπεζοκόμοι), 3 ατόμων ΥΕ ειδικότητας Λαντζέριδων και 1 ατόμων Βοηθών Μαγείρων, συνολικά 9 άτομα.

Οι συμβάσεις είχαν αρχική χρονική διάρκεια 11/05/2020 μέχρι 10/05/2021. Με το ν. 4722/2020 (άρθρο 45) δόθηκε η δυνατότητα στις Διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν σε παράταση των εν λόγω συμβάσεων έως 31/12/2021, λόγω των αυξημένων αναγκών που διαμορφώθηκαν στα νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας. Η Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου προχώρησε σε παράταση των συμβάσεων των 9 εργαζόμενων στον τομέα εστίασης, ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν έχουν μέχρι σήμερα ενημερωθεί για το αν θα λάβουν νέα παράταση των συμβάσεων τους κανονικά λήγουν τον επόμενο μήνα.

«Οι έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία παραμένουν τόσο πανελλαδικά όσο και στο Νοσοκομείο Βόλου που τον τελευταίο καιρό δέχεται ασφυκτική πίεση από περιστατικά και νοσηλείες Covid ασθενών. Με βάση τις αυξημένες υγειονομικές απαιτήσεις οι εν λόγω εργαζόμενοι ΣΟΧ στην εστίαση του Νοσοκομείου Βόλου εργάζονται σήμερα 6ήμερο αντί για το αρχικό 5ήμερο, ενώ δεν έχουν λάβει τις νόμιμες άδειές τους για να εξυπηρετήσουν τις έκτακτες ανάγκες» τόνισε ο Βουλευτής.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι το Υπουργείο ήδη έχει δώσει τη δυνατότητα στο λοιπό επικουρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου να λάβει παράταση των συμβάσεων του μέχρι 31/03/2022, λόγω των έκτακτων συνθηκών και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να πράξει το ίδιο και για τους 9 εργαζόμενους ΣΟΧ που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εστίαση του Νοσοκομείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει