Μεϊκόπουλος στον Γ. Κουμιώτη: “Γι’ αυτό ζητάμε ψήφο την Κυριακή… Ζητάμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς καταναγκασμούς, να υλοποιήσουμε αυτό που εμείς πιστεύουμε…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Η Ιστορία της Ελλάδας δεν ξεκίνησε το 2015 – Κυβερνήσαμε με Τρόικα, με το πιστόλι στον κρόταφο – Κυβερνήσαμε έντιμα, δεν βάλαμε το χέρι στο μέλι…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, λίγα μόλις 24ωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Ο κ. Μεϊκόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τους ανθρώπους που απογοητεύτηκαν από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: “Μια πραγματικότητα, όπως την έζησα εγώ… Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση στην πιο ίσως δύσκολη συγκυρία της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Και όντως κλήθηκε να πάρει και δύσκολες αποφάσεις. Αλλά κατάφερε να κρατήσει και τη χώρα όρθια και να την οδηγήσει εκτός μνημονίων. Σαφέστατα λοιπόν είναι ένας σχηματισμός ο οποίος απέκτησε εμπειρία από αυτά τα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης κι εγώ πραγματικά θα ήθελα να ευχηθώ σε καμία κυβέρνηση να μην ξαναχρειαστεί να κυβερνήσει τη χώρα υπό τις συνθήκες τις οποίες κυβερνήσαμε εμείς. Αλλά σ’ αυτό ακόμα πιο πολύτιμο ήταν η αυτοκριτική. Γιατί ως ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα και ως άνθρωποι, κάναμε την αυτοκριτική για τα σωστά και τα λάθη μας, τις πράξεις και τις παραλείψεις μας, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, που αν και κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο για δεκαετίες, δεν έκαναν ποτέ την αυτοκριτική τους για τους λόγους για τους οποίους η χώρα έφτασε στην χρεοκοπία. Δεν ξεκίνησε η Ιστορία της Ελλάδας το 2015. Το μόνο που ακούμε από τα κόμματα τα υπόλοιπα είναι κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που κυβέρνησε τα 4,5 χρόνια που του αναλογούσαν στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, 4,5 χρόνια κυβέρνησε. Οπότε εγώ νομίζω και θέλω να απευθυνθώ στον κόσμο και να του πω ότι έχει δίκιο να αισθάνεται μια απογοήτευση, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που ζητάμε εμείς από αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι να μας δώσουν μία πρώτη ευκαιρία, μας την έδωσαν τότε, αλλά κυβερνήσαμε μια χώρα με δημοσιονομικούς καταναγκασμούς, με Τρόικα πάνω απ’ το κεφάλι, με το πιστόλι στον κρόταφο πολλές φορές, σήμερα ζητάμε να μας δώσουν επί της ουσίας μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς δημοσιονομικούς καταναγκασμούς, να έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε αυτό που εμείς πιστεύουμε”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει