Μετά από παρέμβαση της Ζέττας Μακρή, έκδοση υπουργικής απόφασης εντός ημερών για το μεταφορικό ισοδύναμο καυσίμων στις Β. Σποράδες

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ενημερώθηκε από τον Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη ότι, ο τελευταίος θα προβεί, εντός των προσεχών ημερών, στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα για ορισμένα από τα νησιά, στα οποία περιλαμβάνονται η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος. Η συγκεκριμένη απόφαση θα περιλαμβάνει τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας των δικαιούχων αλλά και τον τρόπο ψηφιακής υποβολής της αίτησης της επιδότησης στο πλαίσιο του έργου «Μέτρα για τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, τη συγκράτηση και τη συνοχή του πληθυσμού στα νησιά» του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέσω του Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι σκοπός της ως άνω επιδότησης  είναι η συγκράτηση του κόστους καυσίμων για τους καταναλωτές των νησιωτικών περιοχών λόγω του αυξημένου κόστους μεταφοράς από και προς τα νησιά.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Πλακιωτάκη για την ενημέρωση αλλά και για την μέριμνα της όσο το δυνατό ταχύτερης τακτοποίησης του συγκεκριμένου ζητήματος,  το οποίο και είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών του Νομού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει