Μέτρα στήριξης για τους μισθωτούς σχολικών κυλικείων ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς ο Κων. Μαραβέγιας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Να εξεταστεί η δυνατότητα λήψης οικονομικών μέτρων υπέρ των μισθωτών σχολικών κυλικείων, ζητεί με Αναφορά τους προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδη και Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων δημοσίων σχολείων Ν. Μαγνησίας, το οποίο επαναφέρει αιτήματα των μελών του για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίων, προκαταβολής φόρου και τέλους επιτηδεύματος ως τη λήξη της πανδημίας, την ένταξη τους στο νέο μέτρο επιδότησης παγίων δαπανών καθώς και τη δυνατότητα να ρυθμίζουν οι Σχολικές Επιτροπές τις οφειλές των μισθωτών σε 120 δόσεις.

Επιπλέον, τα μέλη του Σωματείου ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας να δοθεί παράταση στο σύνολο των συμβάσεων και να ανασταλούν όλοι οι διαγωνισμοί και να αντικατασταθεί το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» με διανομή διά των σχολικών κυλικείων ολοκληρωμένου δεκατιανού.

Τα συγκεκριμένα μέτρα κρίνονται αναγκαία για τη στήριξη του κλάδου που έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τη δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων, αναγνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι μισθωτοί σχολικών κυλικείων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει