Μικρές λεπτομέρειες σε καθημερινά αντικείμενα που κάνουν τη διαφορά

Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλά συνηθισμένα αντικείμενα τα οποία έχουν κάποιες «κρυφές» χρήσεις ή καλύτερα ορθές χρήσεις, που συχνά δε γνωρίζουμε. Δείτε κάποια από αυτά…

Γιατί κάποια ρούχα έχουν ένα επιπλέον κομμάτι ύφασμα σε ένα σακουλάκι;

Αν και πολλοί νομίζουν πως χρησιμεύει ως μπάλωμα, ο λόγος είναι άλλος. Ο κατασκευαστής προσθέτει ένα μικρό κομμάτι υφάσματος ως δείγμα ώστε να μπορούμε να δοκιμάζουμε πάνω σε αυτό πως αντιδρά το ρούχο στα διάφορα απορρυπαντικά.

Γιατί ένα κλασικό μέτρο έχει τρύπα και «δοντάκια» στην άκρη;

Η εξήγηση είναι απλή. Αυτή η εγκοπή που βλέπουμε συχνά υπάρχει για να στερεώνεται το μέτρο πάνω σε βίδες ή καρφιά και να παραμένει σταθερό στη μία άκρη του άκρη ώστε να διευκολύνονται οι μετρήσεις. Επιπλέον τα «δοντάκια», δηλαδή η πριονωτή άκρη, εξυπηρετεί στο να μαρκάρουμε το σημείο που θέλουμε, όταν δεν είναι εφικτό να το κάνουμε με άλλον τρόπο.

Για ποιο λόγο υπάρχει τρύπα στο κουτάλι των ζυμαρικών;

Ο βασικός στόχος είναι να στραγγίζει τα μακαρόνια αφήνοντας έξω το νερό, σε πολλά κουτάλια η τρύπα αναλογεί ακριβώς σε μια ατομική μερίδα ζυμαρικών.

Γιατί υπάρχει εσοχή στον πάτο των μπουκαλιών του κρασιού και της σαμπάνιας;

Αυτό το μικρό βαθούλωμα που μπορεί να έχετε παρατηρήσει χρησιμεύει στο να αντισταθμίζεται η πίεση του αέρα, όταν τα μπουκάλια περνάνε από την διαδικασία του πωματισμό. Οι πλευρές και οι πάτοι των μπουκαλιών είναι σημεία αδύναμα, οπότε η εσοχή βοηθά να κατανέμεται ίσα η πίεση εντός της φιάλης. Γι’ αυτό το λόγο και στα μπουκάλια της σαμπάνιας είναι ακόμη πιο βαθιά, καθώς υφίστανται ακόμη περισσότερη πίεση εξαιτίας του ανθρακικού.

Γιατί στο πληκτρολόγιο τα κουμπιά F και J έχουν προεξοχές;

Αυτά και μόνο τα πλήκτρα έχουν κορυφογραμμές είναι για να βοηθήσουν τους χρήστες να τοποθετούν τα χέρια τους στη βέλτιστη θέση πληκτρολόγησης και να εντοπίζουν τα σωστά πλήκτρα δίχως να κοιτάζουν το πληκτρολόγιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει