Μήνυμα από τον συμπολίτη πρώην υπουργό Υγείας Σούρλα: Αντέχει το σύστημα Υγείας, αλλά #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

“Η κρίση είναι προφανές ότι θα μας διδάξει τις πολιτικές υγείας που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr: 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει στη μεγάλη δοκιμασία με τον κορονοϊο, γιατί στηρίζεται σε γερά θεμέλια και στην ευαισθησία των λειτουργών της υγείας.

Σε όσους αμφισβητούν ή σκόπιμα αποσιωπούν τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη στήριξη του, έρχονται να απαντήσουν συγκεκριμένα στοιχεία:

Την τριετία διακυβέρνησης της χώρας από τον Κων/νο Μητσοτάκη, που είχα την τιμή να είμαι Υπουργός Υγείας μπήκαν τα ισχυρά θεμέλια του ΕΣΥ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα στοιχεία:

Η ανάπτυξη 1000 κλινών στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Πατρών, Ιωαννίνων και Ηρακλείου.

Ο  προγραμματισμός και η ανέγερση τεσσάρων νέων Πανεπιστημιακών νοσοκομείων Λάρισας, Αλεξανδρουπόλεως, Δυτικής Θεσσαλονίκης (Παπαγεωργίου),  Δυτικής Αττικής (Αττικό), δυναμικότητας 2400 κλινών.

Η ανέγερση, επέκταση, εκσυγχρονισμός Υγειονομικών Μονάδων σε 28 νοσοκομεία ανά την επικράτεια.

Ως προς τις ΜΕΘ, που είναι σήμερα το μεγάλο ζητούμενο, τριπλασιάσαμε την ανάπτυξη των κλινών, σε σχέση με αυτές που βρήκαμε από συστάσεως του Συστήματος Δημόσιας Υγείας. Αναπτύξαμε κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Νίκαιας, Πειραιώς, Ιπποκράτειο Αθηνών, Βενιζέλειο Ηρακλείου, Αγία Όλγα Αθηνών, Αχιλλοπούλειο Βόλου, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, Αγίων Αναργύρων Αθηνών, Τζάννειο Πειραιώς, Κορίνθου, Παναρκαδικό, Ρόδου, Μυτιλήνης.

Δεν παραγνωρίζουμε τις όποιες προσπάθειες και τις πολιτικές στήριξης του ΕΣΥ που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν, αλλά είμαστε και ήμασταν αντίθετοι σε όσους ήταν  και είναι αρνητικοί στην ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, χωρίς να παραγνωρίζουμε την προσφορά του ιδιωτικού τομέα.

Η κρίση είναι προφανές ότι θα μας διδάξει τις πολιτικές υγείας που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον.

ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
ΑΛΛΑ #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει