Μήνυμα Στεργίου μέσα από το Marconi 96,1: Κλείσε τα αυτιά σου στο αντι-Μπέου μέτωπο και επέλεξε κομμουνιστή δήμαρχο

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Τα μέτωπα έχουν κοντά ποδάρια, μπορεί να χαϊδεύουν αυτιά, αλλά θα έχεις μια από τα ίδια την επόμενη ημέρα αγαπητέ συμπολίτη, Βολιώτη, εργάτη, αυτοαπασχολούμενε…”

Μήνυμα ανατροπής και στον Δήμο Βόλου, όσων υλοποιούν κατά γράμμα το θεσμικό πλαίσιο που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική εξέπεμψε το πρωινό της Τετάρτης ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη.

Ο κ. Στεργίου, αφήνοντας τις διαφωνίες των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή Μπέου, μίλησε για την ουσία, όπως είπε χαρακτηριστικά, η οποία είναι η ίδια η συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων Βόλου στην κυβερνητική πολιτική. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ο βουλευτής Μαγνησίας έκανε λόγο για προσπάθεια, από δημοτικές παρατάξεις και κόμματα, να δημιουργήσουν ένα αντι-Μπέου μέτωπο και κάλεσε τους δημότες να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτά τα μέτωπα που πάνε να στηθούν και να επιλέξουν Κομμουνιστή Δήμαρχο στο Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στεργίου είπε χαρακτηριστικά: “Η δημοτική αρχή του Βόλου εφαρμόζει και υλοποιεί κατά γράμμα το Νόμο Καλλικράτη, τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Πρόσφατα η δημοτική αρχή ιδιωτικοποίησε την υπηρεσία φωτισμού, την έδωσε σε εργολάβο δηλαδή και μάλιστα εμείς καταθέσαμε ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση, η οποία λέει ότι είναι ζημιογόνα για τον δήμο αυτή η παραχώρηση σε εργολάβο του φωτισμού του Βόλου. Άραγε λοιπόν τώρα κρίνοντας και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και την δημοτική φυσικά αρχή του Βόλου, βλέπουμε ότι όλοι τους συμφωνούν στο θεσμικό πλαίσιο που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική και διαφωνούν στο ότι “μου είπε ο Μπέος έτσι…” αποσιωπητικά, “έκανε ο Μουλάς εκείνο…” αποσιωπητικά κλπ. Η ουσία παραμένει όμως το πώς σήμερα σε κάθε δήμο υλοποιείται απόλυτα η κυβερνητική γραμμή και είναι καθαρά φορομπηχτική, αντιλαϊκή και είναι μακρυά από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Εμείς ως δημοτική παράταξη του Δήμου του Βόλου, της Λαϊκής Συσπείρωσης, που τη στηρίζουμε σαν ΚΚΕ, έχουμε ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο λειτουργίας του δήμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου πραγματικά η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι στο πλευρό, θα παρέχει υπηρεσίες φθηνές έως και δωρέαν στους πολίτες, θα παρέχει εκείνα τα αναγκαία μέσα ούτως ώστε οι πολίτες να μπορούν να ανασαίνουν από αυτή την πολιτική που τους ταλανίζει. Και έχουμε παραδείγμα τέτοιας προσπάθειας θα πω εγώ, όχι ολοκληρωμένης επίλυσης, στους πέντε δήμους που δήμαρχοι είναι Κομμουνιστές και τα δημοτικά συμβούλια είναι της Λαϊκής Συσπείρωσης, τέτοια παραδείγματα έχουμε έμπρακτα και είναι σε πλήρη υλοποιήση τα τέσσερα χρόνια που είναι δήμαρχοι Κομμουνιστές, Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Ικαρία και Χαϊδάρη.

Δημιουργείται ένα κλίμα από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τα κόμματα, πάνε να δημιουργήσουν ένα αντι-Μπέου μέτωπο, ένα μέτωπο δηλαδή όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις απέναντι στον Μπέο. Εμείς τί λέμε; Για να απαλλαγεί η πόλη από αυτή τη δημοτική αρχή, η οποία έχει μια ιδιορρυθμία, έχει φέρει την πόλη πίσω. Για να μπορέσει η πόλη να πάει ένα βήμα μπροστά, για να μπορέσουν οι πολίτες να απολαύσουν υπηρεσίες που πρέπει να έχουν σήμερα Κομμουνιστή δήμαρχο. Ψηφίστε Κομμουνιστή Δήμαρχο. Τα μέτωπα έχουν κοντά ποδάρια, μπορεί να χαϊδεύουν αυτιά, αλλά θα έχεις μια από τα ίδια την επόμενη ημέρα αγαπητέ συμπολίτη, Βολιώτη, εργάτη, αυτοαπασχολούμενε. Γι’ αυτό κλείσε τα αυτιά σου σε αυτά τα μέτωπα που πάνε σήμερα να στηθούν, το μέτωπο και επέλεξε για να έχεις πραγματικά την άλλη μέρα δημοτική αρχή και δήμαρχο ο οποίος θα φροντίζει για τα πραγματικά προβλήματα Κομμουνιστή δήμαρχο, να εκλέξουμε κομμουνιστή δήμαρχο στο Βόλο. Αυτό είναι το μήνυμά μας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει