Μητσοτάκης: Δραστική μείωση φορολογίας και ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Τις δεσμεύσεις της ΝΔ για την δραστική μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, και την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνάντηση που είχε στα γραφεία της ΝΔ, με 42 προέδρους επιμελητηρίων της χώρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου -καθώς η συνάντηση ήταν κλειστή-, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «το άθροισμα της επιβάρυνσης φόρων και εισφορών είναι σήμερα μη διαχειρίσιμο για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες». Ο πρόεδρος της ΝΔ, δημοσιοποίησε επίσης την πρόθεσή του να εξαγγείλει το αμέσως επόμενο διάστημα μία τολμηρή και οριστική ρύθμιση για το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων, με κεντρικό στόχο να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες τους που ασφυκτιούν από χρέη. Έδωσε έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας έτσι ώστε η Ελλάδα να μην χάσει το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και προανήγγειλε ότι ο υπουργός της Ν.Δ. που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, θα έχει ως έδρα το Μαξίμου, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε την εικόνα της πραγματικής οικονομίας που όπως είπε είναι “μία εικόνα ζοφερή που αδικεί τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας” και δεν έχει καμία σχέση με την “ωραιοποιημένη κατάσταση, την οποία παρουσιάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία και οι μηχανισμοί προπαγάνδας της Κυβέρνησης”. Ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ: “Η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας έχει χάσει 3 χρόνια αναπτυξιακής προοπτικής από τραγικές επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η πραγματική οικονομία να έχει ουσιαστικά παραλύσει και οι επιχειρήσεις να βουλιάζουν κάτω από την υπερφορολόγηση, τη γραφειοκρατία, την έλλειψη ρευστότητας”.

Εκτίμησε ότι οι επιχειρηματίες σήμερα αδημονούν για μια άλλη πολιτική, την οποία κατεξοχήν μπορεί να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία” η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την απλοποίηση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος στο οποίο επιχειρείτε, την τόνωση της ρευστότητας. Έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα κεφάλαια, τα οποία χρειάζεστε, για να μπορείτε αύριο να αναπτυχθείτε”.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι καταλύτης για τις απαραίτητες αλλαγές είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές: ” Οι εκλογές σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη για τον τόπο έτσι ώστε να μην βουλιάξουμε σε ένα καθεστώς παρατεταμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας”.

Αναφέρθηκε και στην λήξη του προγράμματος λέγοντας ότι τελειώνει τυπικά στις 20 Αυγούστου ωστόσο “οι δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει αυτή η Κυβέρνηση θα μας συνοδεύουν για αρκετά χρόνια ακόμα” και ότι ” δυστυχώς, η χώρα μας υποβάλλεται -και θα υποβάλλεται- σε ένα καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, το οποίο δεν μοιάζει με αυτό το οποίο επιβλήθηκε σε άλλες χώρες, που βγήκαν από Μνημόνια. Είμαστε, δηλαδή, περιορισμένοι ακόμα για αρκετά χρόνια, ως αποτέλεσμα των εσφαλμένων επιλογών αυτής της Κυβέρνησης”.

Απευθυνόμενος προς τους επαγγελματίες είπε ότι ο δρόμος που προτείνει η ΝΔ είναι ένας δρόμος ο οποίος βάζει πάντα στο επίκεντρο τις δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας. “Αν οι δικές σας επιχειρήσεις δεν πατάνε καλά στα πόδια τους, δεν θα μπορέσετε εσείς να επενδύσετε αύριο. Αν αισθάνεστε ότι βουλιάζετε κάτω από χρέη τα οποία έχετε μεγάλη δυσκολία να εξυπηρετήσετε, θα βλέπετε μόνο το παρόν και δεν θα βλέπετε το μέλλον. Αν αισθάνεστε ότι για κάθε πρόσθετο ευρώ το οποίο κερδίζετε ένα μεγάλο κομμάτι πηγαίνει στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία, το κίνητρο γι’ αυτήν την πρόσθετη εργασία πολύ απλά δεν θα υπάρχει” είπε χαρακτηριστικά. Τέλος διαβεβαίωσε ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ είναι μια πολιτική η οποία θέλει να βρεθεί κοντά στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς καθώς “θέλουμε να συνεισφέρουμε και εμείς ώστε να απενοχοποιήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα”.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ζήτησαν την μείωση των φορολογικών συντελεστών και την υιοθέτηση τολμηρών αλλαγών για να διαμορφωθεί ένα απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα, η δραστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών,η απλούστευση του αδειοδοτικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων και γενικότερα μείωση της γραφειοκρατίας που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις, η ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους και η ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού στο χώρο των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τους είπε ότι το σύνολο των αιτημάτων τους έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Από την συνάντηση απουσίαζε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος -που πρόσφατα διαγράφηκε από τη ΝΔ-, και ο οποίος απέστειλε υπόμνημα “με τις εγκεκριμένες θέσεις του κορυφαίου οργάνου των επιμελητηρίων της χώρας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων”, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Ένωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει