Μοίρασε πόνο και μηνύματα ο Πολάκης από το Βόλο, στο πλευρό του Βουλευτή Μεϊκόπουλου

“Αν είναι τόσο άνετος ο Μητσοτάκης, γιατί δεν κάνει εκλογές;”, δήλωσε από την μαζικότατη σε συμμετοχή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Νέας Ιωνίας του ΣΥΡΙΖΑ

“Εκπροσωπούμε το 70-80% της κοινωνίας αλλά στη φάση της πανδημίας και με τέτοια έξαρση δε θα ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι έχει διαφορά 10 μονάδες. Αφού είναι άνετος γιατί δεν κάνει; Εμείς το γάντι το σηκώνουμε” τόνισε από το Βόλο και τον Πολυχώρο Τσαλαπάτα, όπου βρέθηκε την Παρασκευή ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Νέας Ιωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, ο πρώην υπουργός ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γύρω από το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που αφορούσε στο “Δημόσιο Χρήμα και την Διαπλοκή”.

 

 

Ο κ. Πολάκης, μιλώντας σε ένα μεγάλο για τα δεδομένα των καιρών αλλά και της πανδημίας ακροατήριο, μίλησε μεταξύ άλλων για “τη δημιουργία μιας τράπεζας στα χέρια του δημοσίου. Θέλουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με ένα σύστημα υγείας που θα το πάρουμε πάλι τραυματισμένο. Χρειαζόμαστε άλλου τύπου δημόσια παιδεία, χωρίς τα deals της κ. Κεραμέως, που άφησε χιλιάδες παιδιά εκτός σχολών και τα στέλνει στους σχολάρχες. Χρειαζόμαστε σε βάθος παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης με ένα καινούργιο και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα ανακουφίζει τα ανώτερα μεσαία στρώματα που μας εκδικήθηκαν και διαφορετική λειτουργία κράτους, γιατί το στεγνό επιτελικό κράτος της διαπλοκής που στήνει ο Μητσοτάκης δεν εγγυάται παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά τον πλουτισμό ορισμένων. Επίσης, χρειαζόμαστε βαθιές τομές στη δικαιοσύνη. Αυτή η χώρα χρεοκόπησε, γιατί η δικαιοσύνη της δεν λειτούργησε σωστά”.

 

Ο ίδιος σημείωσε πως το 2019 είχε πει πως η κυβέρνηση δεν θα έκανε τίποτα από αυτά που είχε εξαγγείλει, αλλά θα έκανε, “πρώτον θα δώσει την επικουρική ασφάλιση στους ιδιώτες, ένα ντιλ 75 δις ευρώ για τα επόμενα 25 χρόνια, θα υποτιμήσει την αξία της εργασίας για να αυξηθεί η κερδοφορία των ολιγαρχών, θα φάει τα λεφτά που της αφήσαμε και θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Εργαλειοποίησε όσο δεν πάει την πανδημία για να τα κάνει”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει