Μουσική παράσταση – αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ «Ας ερχόσουν για λίγο…»

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μια μαγική βραδιά θα ζήσει το φιλόμουσο κοινό του Βόλου το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα δημιουργό, που αγαπήθηκε από όλους τους Έλληνες, τον Μιχάλη Σουγιούλ, σε μια ονειρική μουσική παράσταση με τη συμμετοχή πάνω από πενήντα εξαίρετων μουσικών χορωδών και χορευτών. (Συμβολική Τιμή εισόδου 6 ευρώ -Εισιτήρια προπωλούνται)

Την εκδήλωση, συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας “Το Εγγλεζονήσι”, ο Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας «Νικόλαος Μάντζαρος» και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, με την υποστήριξη  στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τιμώντας έτσι τον μεγάλο συνθέτη, 60 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Στη εκδήλωση εμφανίζεται  η 40μελής «Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήσου Μπαλανίκα, ενώ την εκδήλωση θα τιμήσουν εκπρόσωποι της οικογένειας του Μ. Σουγιούλ.

Σολίστ: Θωμάς Σκοτίδας, Μαριάννα Ζάχου
Ενορχήστρωση-Χορωδιακή Επεξεργασία: Χρήστος Μπαλανίκας
Τη χορωδία συνοδεύει δεκαμελής ορχήστρα  με εξαίρετους μουσικούς-σολίστ από όλη τη Θεσσαλία
Πιάνο: Παναγιώτης Μπαλανίκας
Κιθάρα-Μαντολίνο: Σπύρος Καβαλιεράτος
Φλάουτο: Πέτρος Παππάς
Κλαρίνο: Μιχάλης Σαμπάνης
Βιολί: Αποστόλης Μητράς
Ακκορντεόν: Λάζαρος Μπίσμπας και
Κοντραμπάσο: Μιχάλης Ζαχαρτζής.

Μια συναυλία Τιμής για τον μεγάλο συνθέτη, 60 χρόνια μετά τον θάνατό του

Η πρόεδρος του Συλλόγου “Το Εγγλεζονήσι” κ. Σταματιάδου Ουρανία και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών κ. Κώστας Σκριάπας, δηλώνουν ότι “με τη συνεργασία αυτή θέλουμε να τιμήσουμε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο, 60 χρόνια μετά τον θάνατό του, με καταγωγή από τη Μ. Ασία, που ταξίδεψε την ελληνική μουσική σε όλο τον κόσμο και συνδιαμόρφωσε, μαζί με τους άλλους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, το νεώτερο μουσικό μας πολιτισμό”.

Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης του Βόλου, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ονειρική συναυλία, γεμάτη νοσταλγία, ποιότητα και αισθητική και να σιγοτραγουδήσει μαζί με την χορωδία αλλά και με τους εξαίρετους Σολίστ τα ωραιότερα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ που όλοι αγαπήσαμε.

Ο Μιχάλης Σουγιούλ γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μ. Ασίας το 1906 και πέθανε στην Αθήνα το 1958. Υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της Ελληνικής ελαφράς μουσικής κατά το μεσοπόλεμο και την πρώτη μεταπολεμική-μετεμφυλιακή δεκαετία, γράφοντας περισσότερα από 700 τραγούδια σε όλα τα στυλ όπως: Ταγκό, βάλς, καντάδες, δημοτικά τραγούδια, πατριωτικά και τα γνωστά σε όλους μας αρχοντορεμπέτικα. Ποιός δεν θυμάται τα: «Αστα τα μαλάκια σου», «Το τράμ το τελευταίο», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Ο Τραμπαρίφας», «Μια ζωή την έχουμε», «Για μας κελαηδούν τα πουλιά», «Ο μήνας έχει εννιά», «Πάμε σαν άλλοτε» και τόσα άλλα. Στο πασίγνωστο «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά» χρησιμοποίησε τη μελωδία του δικού του τραγουδιού «Ζεχρά» (αρχικά γραμμένου το 1938 σε στίχους Αιμίλιου Σαββίδη) με νέους στίχους του Μίμη Τραϊφόρου γραμμένους για τη Σοφία Βέμπο.

Επίσης έχει γράψει μουσική για 45 θεατρικές επιθεωρήσεις και μουσική για 10 κινηματογραφικές ταινίες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει