Μπέος και Αγοραστός μια γροθιά μαζί, για την ανάσταση και του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου

Υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την επισκευή και την ανακαίνιση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου

Την προγραμματική σύμβαση για την επισκευή και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου υπέγραψαν την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.

Το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, το σύμβολο πολιτισμού της πόλης, που τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή να χάσουν μία μεγάλη πολιτιστική σκηνή, ξαναζωντανεύει.

Δηλώσεις περιφερειάρχη Αγοραστού:

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα. Γιατί το κτίριο το οποίο βλέπουμε πίσω μας, μπροστά σας, το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, πρόκειται να αλλάξει. Πρόκειται να γίνει χρήσιμο, να λειτουργήσει, μετά από την συνεργασία που είχαμε με τον Δήμο Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος που με προσανατολισμό, στρατηγική και σοβαρότητα πετύχαμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις, ένα μεγάλο πρόγραμμα της τάξης των 15 εκ. ευρώ, ξεκινάμε σήμερα με το Θέατρο εδώ, το οποίο δημιουργούσε μια αρχιτεκτονική ρύπανση στην περιοχή και με τα 5 εκ. τα οποία χρειάζονται για να αναστυλωθεί, να στηριχθεί, να ανακαινισθεί και να γίνει λειτουργικό, νομίζω ότι αλλάζει η περιοχή, η κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής εδώ αλλάζει γιατί είναι εδώ το κέντρο, εδώ χτυπάει και η καρδιά του πολιτισμού. Ξεκινάμε.

Είναι το πρώτο έργο το οποίο εντάσσεται στην διαδικασία αυτή, ένα αίτημα πολλών ετών. Ξεκίνησε, σταμάτησε. Αλλά με ουσιαστική δουλειά, με πολύ δουλειά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αλλά κυρίως με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στον πολιτισμό και στο κτίριο αυτό και στον Βόλο, συνεργαστήκαμε, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, εντάσσεται σήμερα το έργο και από εδώ και πέρα παίρνει την σκυτάλη ο Δήμος Βόλου για να προκηρύξει το έργο και άμεσα να αρχίσουν οι εργασίες. Σας ευχαριστούμε πολύ, θέλω να ευχαριστήσω την διαχειριστική αρχή, τις υπηρεσίες μας και τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου γιατί δεν ήταν κάτι εύκολο. Και βέβαια όταν φτάνουμε στην υπογραφή είναι όλα εύκολα, μα μέχρι να φτάσεις εκεί η υπογραφή είναι πάρα πολύ δύσκολη και ξέρουν όλοι εδώ το πόσο καλά συνεργαστήκαμε. Συγχαρητήρια σε όλους, συγχαρητήρια στον Βόλο που θα αποκτήσει ένα Θέατρο το οποίο θα είναι μοχλός κινητήριος πολιτισμού και ανάπτυξης της περιοχής.

Δηλώσεις δημάρχου Μπέου:

Να πω και εγώ μερικά πράγματα που για άλλους λόγους ο φίλος Κώστας Αγοραστός δεν αναφέρθηκε αλλά τα επισήμανε στην ομιλία του πριν. Ένα έργο λοιπόν 5 εκ. ευρώ το οποίο βγήκε από την διαχειριστική αρχή από τα ταμεία του ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήθηκε για την ανακατασκευή και ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου. Όπως βλέπετε όμως ο προϋπολογισμός είναι 7.350.000 εκ. ευρώ. Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, τεράστια προσπάθεια, και σε συνεργασία πάντα με τον Περιφερειάρχη, ο προϋπολογισμός ήταν 1 εκ. ευρώ και κάναμε τεράστιες προσπάθειες το φτάσαμε στα 5 εκ. ευρώ αλλά χρειαζόντουσαν και άλλα χρήματα. Εδώ λοιπόν ήταν η παρούσα δημοτική αρχή που διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών και είχε 2.350.000 εκ. ευρώ να συμπληρώσει για να ολοκληρωθεί ένα έργο που τόσο πολύ ανάγκη είχε η πόλη και τόσα χρόνια ήταν βαλτωμένο και δεν μπορούσαν να το ξεκινήσουν, όπως το Κλειστό Αγριάς που ήταν 11 χρόνια βαλτωμένο.

Έτσι λοιπόν συνεργαστήκαμε, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ωστόσο, μας πήγαν πίσω γιατί λειτούργησαν ως δημόσιοι υπάλληλοι και μια δουλειά που μπορούσαν να την τελειώσουν σε έξι μήνες την τελείωσαν σε 16. Ευελπιστούμε ότι από εδώ και πέρα θα πάμε πιο γρήγορα και μέσα στην εβδομάδα θα μας αποσταλούν τα τεύχη δημοπράτησης καθώς μέσα στα σχέδια μας είναι τον Μάρτιο το αργότερο να έχει βρεθεί ο ανάδοχος ώστε να ξεκινήσει ένα έργο που όλη η πόλη το περιμένει.

Και να πω και κάτι ακόμα γιατί εγώ δεν ξεχνώ και κάποιοι το έχουν εκμεταλλευτεί αυτό. Πραγματικά πριν 1,5 χρόνο είχαμε μια τεράστια κόντρα με τον Κώστα. Που την δημιούργησαν υπηρεσιακοί παράγοντες και σκωπτικοί πολιτικοί αντίπαλοι. Και από την πλευρά την δική μας είχε να κάνει με την πόλη μου. Εγώ με τον Κώστα δεν έχω τίποτα, είδατε παίζουμε μπάσκετ, μπάλα, κάνουμε παρέα. Δεν είναι προσωπικό. Αφορούσε την πόλη γιατί ήθελαν να μας βάλουν τρικλοποδιές. Εμάς η σχέση μας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι μαζί γιατί εξάλλου δεν μπορεί να είναι και αλλιώς, αφού και την άλλη τετραετία και ο Κώστας και εγώ θα είμαστε στις ίδιες θέσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει