N.E. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τον Μπέο στον κατήφορο

“Χουντική η νοοτροπία του υπαρχηγού του…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πρωτόγνωρες καταστάσεις αντιμετώπισαν η πόλη του Βόλου και οι πολίτες την περασμένη βδομάδα. Επίδειξη πυγμής φασιστικού τύπου υπό την καθοδήγηση του κ. Μπέου ενάντια στους διαδηλωτές αλλά και στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Νομού και της πόλης.. Προηγήθηκε μπαράζ δηλώσεων για τους στοιχειώδεις θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και προβοκατόρικες αναφορές για πέτρες και ξύλα στη …ΔΕΥΑΜΒ. Μόνο για όπλα στα γραφεία των …Λαμπράκηδων δεν ακούσαμε. Τυπικό στήσιμο σκηνικού για χτύπημα διαδηλώσεων που χρησιμοποιούν όλα τα φασιστοειδή.

Ο Μπέος διάλεξε το ζήτημα του νερού για να δώσει δείγμα γραφής για το πώς αντιλαμβάνεται την διοίκηση του Δήμου και πώς σκοπεύει να πολιτευθεί στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για άκρως επικίνδυνη κατάσταση που συστηματικά προωθείται. Απόδειξη οι δηλώσεις του υπαρχηγού του, ο οποίος με χουντική νοοτροπία φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί αυτή καθ’ εαυτή την λειτουργία των κομμάτων.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:

Είναι δυνατόν η νομαρχιακή οργάνωση του κυβερνητικού κόμματος να αποφαίνεται για το τι είναι παράνομο ή όχι και να ζητάει μάλιστα και «παραδειγματική τιμωρία» των αστυνομικών λειτουργών και των εισαγγελικών αρχών; Μήπως οι τύποι αυτοί υπερέβησαν τα εσκαμμένα και μέσα στη αλαζονεία τους δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν; Επειδή είναι εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους εαυτούς τους τοπικούς κομισάριους και δικτατορίσκους της τοπικής κοινωνίας;

Η Χρυσή Αυγή ήξερε πολύ καλά ποιους υποστήριζε στις Δημοτικές εκλογές

Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τον Μπέο στον κατήφορο των απίθανων και γελοίων κατηγοριών που τις τελευταίες μέρες συνεχώς εκτοξεύει εναντίον των βουλευτών και της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, των δημοτικών συμβούλων και των στελεχών των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» και των πολιτών που προσπάθησαν να παρέμβουν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ.

Επισημαίνουμε στο μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας που θα σταθεί κυρίως στη διασκεδαστική πλευρά των απίθανων δηλώσεων Μπέου το εξής: είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην ιστορία, το απεχθές πρόσωπο του φασισμού να συνυπάρχει και να εκδηλώνεται μέσα από την πιο ακραία γελοιότητα. Θυμηθείτε π.χ. τον Μουσολίνι, το μυστρί του Παττακού και τις ελληνικούρες του Παπαδόπουλου.

Ο Μπέος είναι αδύνατο να αντέξει τον δημοκρατικό διάλογο, είτε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είτε στις παρεμβάσεις κινημάτων πολιτών. Η δυσανεξία απέναντι σε κάθε δημοκρατική διαδικασία αντιπαράθεσης απόψεων είναι καθοριστικό χαρακτηριστικό της λογικής του. Η γραφικότητα που διαπερνά τις αντιδράσεις και τις ατάκες του προκαλεί την θυμηδία, δεν μπορεί να κρύψει όμως την επικινδυνότητα των πρακτικών του.

Η προσφυγή στις υπηρεσίες της Αστυνομίας και του εισαγγελέα, η επιστράτευση εταιρείας seciurity, η κατάργηση στην πράξη του δημόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεων των θεσμικών οργάνων του Δήμου, η αφαίρεση λόγου από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας στις συνεδριάσεις, η προσωπική στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων του, οι τραμπουκισμοί απέναντι σε συνδικαλιστικούς φορείς, αποτελούν πρωτοφανή γεγονότα στην ιστορία της πόλης μας.

Συνεχώς ο Μπέος προκαλεί φαινόμενα έντονης αντιδημοκρατικής εκτροπής στις λειτουργίες του Δήμου και στη δημόσια ζωή του Βόλου.
Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να παραμερίσει το παραπέτασμα της ιλαρότητας που προκαλεί το περιτύλιγμα της φαιδρότητας με το οποίο ο Μπέος καλύπτει τις ενέργειες του και να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακραίας αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και λειτουργίας ενός δήμαρχου που ντροπιάζει την ιστορία της πόλης μας, καθώς αποτελεί διαρκή κίνδυνο για τον πολιτισμό, τη σοβαρότητα και τη δημοκρατία.

Πιστεύουμε ότι κάθε δημοκρατικό κόμμα που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια για το μείζον πρόβλημα Δημοκρατίας που έχει ανακύψει στη πόλη. Προφανώς και κάθε Δημοτική Παράταξη του Δήμου Βόλου.

Η Αριστερά με την μεγάλη ιστορία αγώνων για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι έτοιμη και σήμερα να κάνει το καθήκον της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει