Ν. Τόσκας: Τί στάση τηρεί η ΝΔ για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς στη Β. Ελλάδα;

Να ξεκαθαρίσει τη στάση της σε σχέση με «το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς» τις τελευταίες μέρες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, κάλεσε τη ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων της βουλευτίνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγας Κεφαλογιάννη, για την ανομία στο Πεδίον του Άρεως και τα Εξάρχεια.

«Υπάρχουν προβλήματα στην πόλη και συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών ή προβλήματα που αναφύονται κάθε τόσο. Δεν είπαμε ότι έχουν μηδενιστεί τα προβλήματα, ούτε υπάρχει μέρος του κόσμου όπου δεν υπάρχουν προβλήματα» ανέφερε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Αλλά ας συζητήσουμε λίγο για ζητήματα που έχουν προκύψει αυτές τις μέρες, και για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς που υπάρχει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Η ΝΔ τί στάση κρατά; Καταδικάζει τη βία κατά το δοκούν. Θέλετε εσείς να είστε ουρά της ακροδεξιάς;» διερωτήθηκε ο κ. Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξαίρεσε την κ. Κεφαλογιάννη και πάρα πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από αυτή τη λογική. Ωστόσο, είπε προς τη βουλευτίνα της ΝΔ: «Υπάρχουν άλλοι στην παράταξή σας που καλοβλέπουν την ακροδεξιά. Νομίζετε ότι θα κερδίσετε από ένα κλίμα αποσταθεροποίησης; Δεν κερδίζει η Δημοκρατία, δεν κερδίζει κανένας. Εμείς επιμένουμε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν και τα δημοκρατικά ανακλαστικά του ελληνικού λαού και δεν πρέπει να υποτιμηθεί και η αποφασιστικότητα αυτής της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν θα πούμε “σφάξε με αγά μου να αγιάσω” και δεν θα αφήσουμε αυτά τα ζητήματα έτσι».

Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε τη Βουλή ότι χθες συνελήφθη μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία εκινείτο από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε συλλαλητήρια. Τα μέλη της είχαν μαχαίρια, χασίς, βενζίνες και μπουκάλια για μολότοφ, κουκούλες, κράνη κ.ά. κι οδηγούνται σήμερα στη Δικαιοσύνη.

«Οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα που να κινείται μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια για το καλό του τόπου» είπε.

Απαντώντας, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως ο υπουργός αναπτύσσει τη θεωρία τού ενός άκρου. «Βλέπει παντού ακροδεξιούς, ακόμα κι όταν ο Ρουβίκωνας δρα για μια ακόμη φορά ανενόχλητος, καταρρίπτοντας τις θεωρίες συνωμοσίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση συστηματικά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει