Νάνος και Τσαλούχας φέρνουν το θέμα της αξιολόγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Διαβάστε την επερώτηση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κ. Πρόεδρε,
Πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τη ΝΔ, ψήφισαν στη Βουλή την αντιδραστική τροπολογία της κας Γεροβασίλη, για την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους Δήμους.

Η αξιολόγηση αποτελεί δέσμευση του 3ου Μνημονίου και απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος σε έκθεση του το 2016 απαιτούσε την απόλυση των μισών δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων. Ακόμη, στόχος είναι πιο γρήγορα να περάσουν μια σειρά ανατροπές (σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα, εκχώρηση αρμοδιοτήτων Δημόσιου Τομέα στο μεγάλο κεφάλαιο, σύμπλευση του Δημοσίου με ΣΔΙΤ, κ.ά.)

Με την “αξιολόγηση” στο Δημόσιο, που είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε συμμαχία με τη ΝΔ, έχουν στόχο να οικοδομήσουν έναν δημόσιο τομέα, ένα κράτος πιο εχθρικό, πιο επιθετικό απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα.

Μέσω αυτής της αυταρχικής τροπολογίας για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, η συγκυβέρνηση, παίρνοντας τον βούρδουλα της τιμωρίας των δημόσιων υπαλλήλων, απειλώντας και τρομοκρατώντας τους υπαλλήλους με την κινητικότητα και της απολύσεις, επιχειρεί να τους εξαναγκάσει να συμβιβαστούν για να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό για τα κέρδη και τις επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, την επιχειρηματική – ανταποδοτική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, τις απολύσεις, την ανεμπόδιστη επενδυτική έφοδο των μονοπωλίων, την εκμετάλλευση της δημόσιας – δημοτικής – λαϊκής περιουσίας.

Επερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:
Με ποιον τρόπο θα στηρίξει έμπρακτα τις αποφάσεις και τις θέσεις του λαϊκού κινήματος, ενάντια στη αντιδραστική αξιολόγηση, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και στο Δήμο Βόλου, προασπίζοντας τα συμφέροντα τους.
Τι θα κάνει για να μη συναινέσει και να μην εφαρμόσει την αξιολόγηση που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση, για να μην συμπληρωθούν – σταλούν – αξιοποιηθούν οι εκθέσεις και τα φύλλα αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Νάνος Απόστολος
Τσαλούχας Θεόδωρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει