Νέα παρέμβαση της Ζέττας Μακρή για τη στελέχωση των δομών υγείας σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για δεύτερη φορά, τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, επανέρχεται η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, με κοινοβουλευτική της αναφορά, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, για το εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα της ενδυνάμωσης με πρόσθετο ιατρικό και νοσηλευτικό αλλά και διοικητικό και λοιπό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου καθώς και του περιφερειακού πολυδύναμου ιατρείου Αλοννήσου.

Η κ. Μακρή, με την παρέμβασή της, συμπληρώνει την από 28-04-2020 κοινοβουλευτική της αναφορά, με αναλυτικά στοιχεία, ανά κατηγορία ειδικότητας καθώς και αριθμό θέσεων, που απαιτούνται για να καλύψουν τις σοβαρές ελλείψεις στις πρωτοβάθμιες μονάδες φροντίδας των Σποράδων. Η κ. Μακρή, ανεπιφύλακτα, στηρίζει το εύλογο αίτημα πλήρωσης των θέσεων αυτών αντιλαμβανόμενη την επιτακτική ανάγκη παροχής άρτιας και ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας προς τους κατοίκους των νησιών, ιδιαιτέρως κατά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Μακρή, ως πρώην υφυπουργός υγείας, είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στα θέματα αυτά. Άλλωστε, οι μέχρι σήμερα ενέργειές της, όπως η πρόσφατη παρέμβασή της για τη χορήγηση στο περιφερειακό πολυδύναμο ιατρείο Αλοννήσου νέου λειτουργικού ασθενοφόρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του νησιού καθώς και μία σειρά πρωτοβουλιών της, όπως η διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, οι δωρεές σε υγειονομικό υλικό, μάσκες, κ.λπ., εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αποδεικνύουν περίτρανα το ενδιαφέρον της στην κρίσιμη αυτή κατάσταση και την επιδίωξή της να καλυφθούν τα εν λόγω οργανικά κενά ώστε να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη η παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει