Νέες “βόμβες” Στεργίου: Ποιά η διαφορά της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη – Μπέου; Οι υπόλοιποι μη μας κάνουν τους ανεξάρτητους. Το κέρδος προσκυνάνε!

ΗΧΗΤΙΚΟ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Radio Marconi 96,1 F.M.: “Ζητάμε να γίνει πραγματική αλλαγή στο τιμόνι του Δήμου Βόλου με κομμουνιστή Δήμαρχο όμως…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των υποψήφιων δημάρχων που στηρίζει το ΚΚΕ, ο βουλευτής Μαγνησίας του κόμματος Κώστας Στεργίου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Δήμο Βόλου και στους μέχρι τώρα υποψηφίους Δημάρχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Στεργίου είπε χαρακτηριστικά: “Μέσα στην κρίση είχαμε δύο δημοτικές αρχές. 2010-2014 δημοτική αρχή Πάνου Σκοτινιώτη, 2015-2019 δημοτική αρχή Αχιλλέα Μπέου, στα βασικά ζητήματα, στα κυρίαρχα ζητήματα έχουμε καμία μετατόπιση; Έκλεισαν εργοστάσια το 2010-2014, επί δημαρχίας Σκοτινιώτη, έμειναν άνεργοι εργαζόμενοι, είχαμε διακοπές ρεύματος, νερού κλπ. σε ανθρώπους οι οποίοι παρά τη θέλησή τους αδυνατούσαν να πληρώσουν, έχουμε το ίδιο και σήμερα 2014-2019. Ποιά ήταν η μέριμνα των δημοτικών αρχών αυτών; Στάθηκαν στο πλάι αυτών που αγωνίζονταν πραγματικά κόντρα σε αυτή την πολιτική, η οποία πραγματικά επιβλήθηκε στον κάθε άνθρωπο να χάσει τη δουλειά του, να μειώσει το μεροκάματό του; Όχι βέβαια. Γιατί ακριβώς η ίδια η πολιτική της κεντρικής κυβέρνησης, εφαρμόζεται, είναι το γρανάζι δηλαδή μετατόπισης στην τοπική διοίκηση. Ιδιωτικοποιήσεις λέει κεντρικά η Ε.Ε., ιδιωτικοποιήσεις λέει η κυβέρνηση με νομοσχέδια τα οποία κάνει και υλοποιούνται από τους εκάστοτε δημάρχους και τους εκάστοτε περιφερειάρχες, οι οποίοι εφαρμόζουν απόλυτα την πολιτική της κυβέρνησης στους δήμους.

Για κοιτάξτε λίγο την ανακύκλωση της ανεργίας με τα οχτάμηνα. Εναντιώθηκε η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη ή δημοτική αρχή Μπέου σε αυτό το αίσχος, στο άθλιο καθεστώς εργασιακών σχέσεων στους δήμους, που κάθε δύο μήνες, κάθε οχτώ μήνες ανανεώνουν το προσωπικό;”.

Ο κ. Στεργίου, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, αναφέρθηκε και στους υπόλοιπους υποψηφίους Δημάρχους Βόλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μη μας κάνουν εμάς τώρα τους ακομμάτιστους τη Νάνσυ την Καπούλα η Ν.Δ. τη στηρίζει, τον κ. Παπαδούλη, πρόεδρο του ΣΕΒ μέχρι πριν τρία χρόνια, τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, τον κ. Αποστολάκη τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μη μας κάνουν τώρα εμάς τους ανεξάρτητους και τους αυτοδιοικητικούς. Και όλοι αυτοί έχουν την κοινή συνισταμένη που τους ενώνει, την κοινή γραμμή. Που είναι ποιά; Το πώς αυτή η οικονομία, η οποία έχει ως επίκεντρό της και ως κίνητρο για να λειτουργήσει το κέρδος. Αυτό προσκυνάνε.

Γι’ αυτό ζητάμε να γίνει πραγματική αλλαγή στο τιμόνι του Δήμου Βόλου, με κομμουνιστή δήμαρχο όμως”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει