Νέες σύγχρονες ταΐστρες-ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Αλοννήσου

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο Δήμος Αλοννήσου  από το 2017 εφαρμόζει το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στοχεύοντας αφενός στην καταγραφή του αριθμού τους, και αφετέρου στη βιωσιμότητα τους, μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και θεραπείας.
Η  Αλόννησος είναι ένα από τα ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχουν αδέσποτοι σκύλοι.

Από την έναρξή του προγράμματος, πάνω από 250 γάτες καταγράφηκαν, στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν, σιτίστηκαν και δέχτηκαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Αγοράστηκαν και καταναλώθηκαν πάνω από 3 τόνοι ξηρά τροφή.

Παράλληλα ο Δήμος Αλοννήσου προμηθεύτηκε και τοποθετεί 30 νέες σύγχρονες αυτόματες ταΐστρες – ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα, σε διάφορα σημεία του νησιού έτσι ώστε, ιδίως στην περίοδο του καλοκαιριού και των διακοπών, τα ζώα να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε σταθερά σημεία παροχής νερού και φαγητού.

Είναι πεποίθηση μας ότι  τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία  τους την προσφέρουμε. Με το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, προσφέρουμε την σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχουμε ασφάλεια στους κατοίκους του νησιού μας δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Φλωρούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει