Νέο έργο αγροτικής οδοποιίας 400.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Σέσκλο του Δήμου Βόλου

Κ. Αγοραστός: “Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την πρόοδο του πρωτογενή τομέα”

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Βελτιώνεται η προσβασιμότητα σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Σέσκλου του Δήμου Βόλου με έργο αγροτικής οδοποιίας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 400.000€.Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Βόλου.

«Για ολόκληρες δεκαετίες, το αγροτικό οδικό δίκτυο στη Θεσσαλία, όχι μόνο δεν εξυπηρετούσε, αλλά αποτελούσε πρόβλημα για τους παραγωγούς, τους αγρότες και τους επαγγελματίες» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός Και συμπλήρωσε: «Σχεδιάσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα παρεμβάσεων, για να δημιουργήσουμε για τους ανθρώπους της παραγωγής, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς. Οι παρεμβάσεις είναι πολλές και ουσιαστικές και έχουν έναν και μοναδικό στόχο, να γίνουν εργαλείο προόδου για τον πρωτογενή τομέα και το εμπόριο. Σε συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Βόλου και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα ουσίας και χρήσιμα που ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών και τη διακίνηση των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Με σχέδιο και προσανατολισμό, έχοντας ως πυξίδα τον άνθρωπο, συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής».

Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού μήκους 2.852 m. που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου θέση και εκατέρωθεν της οποίας υφίστανται γεωργικές και κτηνοτροφικές ή μικτές εκμεταλλεύσεις. Σημειώνεται ότι μέσω της ασφαλτόστρωσης θα διασφαλιστεί η διατήρηση των υφιστάμενων γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει