Oι πενταμηνίτες για την σημερινή κινητοποίηση στο Δημαρχείο του Βόλου

Απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Είμαστε ξανά στο δρόμο. Στο δρόμο για το αυτονόητο δικαίωμα μας να πληρωνόμαστε για την εργασία που παρέχουμε, την ίδια στιγμή που πολλοί προσπαθούν να μας πείσουν πως είτε λόγο της «γραφειοκρατίας» των προγραμμάτων επινοικίασης εργαζομένων, είτε λόγο της κρίσης, είτε των «προβλημάτων» της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι από εδώ και πέρα θα μετατραπούν σε άμισθους σκλάβους. Στο δρόμο γιατί πολύ απλά δε δεχόμαστε το δικαίωμα κανενός ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, κανενός ΕΣΠΑ και καμίας κυβέρνησης, να μας πετάξουν αύριο ξανά στη «θάλασσα» της ανεργίας, χωρίς καν να μας έχουν καταβάλει τα δεδουλευμένα μας. Είμαστε στο δρόμο όμως και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί η μάχη που δίνουμε εμείς σήμερα, είναι ένα ακόμα αγωνιστικό στιγμιότυπο, εκείνης της αναμέτρησης που οφείλει να σηκώσει όλο το εργατικό κίνημα, για να τσακιστεί η σύγχρονη εργασιακή δουλεία, που επιβάλλεται με τον «μπαμπούλα» της ανεργίας, προκειμένου να θεμελιώσει η εργαζόμενη πλειοψηφία σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Ο μαζικός, ανυποχώρητος και μαχητικός αγώνας είναι το μόνο όπλο που έχουμε. Οι «φίλοι της τελευταίας στιγμής» όχι απλά δεν πρόκειται να δώσουν λύση στα προβλήματά μας, αλλά με τη στάση τους εδώ και περίπου 5μήνες έδειξαν, είτε ότι αδιαφορούν, είτε πολύ περισσότερο ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τους εξυπηρετεί η υποβάθμιση μερικών εκατοντάδων εργαζομένων. Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως ο ίδιος «συνδικαλιστής» από το σωματείο των ΟΤΑ που σήμερα παρίστανε τον «αλληλέγγυο» στον αγώνα μας, ήταν εκείνος που μετατρεπόταν σε «μπράβο» του Δημάρχου προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη του Δημαρχείου στην οποία είχαμε προβεί για τους ίδιους λόγους πριν μερικούς μήνες. Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως το ΕΚΒ υπέγραψε τις άθλιες συμβάσεις μας, γινόμενο συναυτουργός στην επιχείρηση εκμετάλλευσης μας. Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως ο Δήμαρχος που σήμερα εν όποιον των τηλεοπτικών συνεργείων μας «εξομολογείται» πως έχουμε δίκαιο, είχε πρωτοστατήσει στην επιχείρηση τρομοκράτησης των συναδέλφων που κινητοποιούνταν για τα δεδουλευμένα τους. Οι κύριοι αυτοί μάλλον θέλουν εργαζόμενους υποταγμένους που να παρακαλούν για ένα ξεροκόμματο. Μάλλον θέλουν να γίνονται «εργολάβοι αγώνων» όχι προφανώς για να τους δίνουν νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά για να εξασφαλίζουν ψηφαλάκια για τις πολιτικές τους καρέκλες.

Πλέον ξέρουμε. Χωρίς να τους στριμώξουμε με τις μαχητικές μας κινητοποιήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα. Πολύ απλά γιατί η πραγματικότητα που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι κατασκεύασμα του εργοδοτικού-γραφειοκρατικού συνδικαλισμού και του κράτους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Κανένας εργαζόμενος συμβασιούχος να μη δεχτεί την κοροϊδία τους. Δε θέλουμε υποσχέσεις, απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας τώρα. Η έκβαση αυτής της μάχης είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι σαν μια γροθιά μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους αύριο Τετάρτη 20/03 στις 10:00 έξω από το Δημαρχείο. Σε περίπτωση που δεν λάβουμε δέσμευση πως θα μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας με τη λήξη των συμβάσεών μας, θα προβούμε την ίδια στιγμή σε σκληρές κινητοποιήσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει