O ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μαγνησίας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το τελευταίο διάστημα, η τοπική κοινωνία έχει γίνει μάρτυρας μιας απερίγραπτης κατάστασης που εξελίσσεται στο Νοσοκομείο του Βόλου από την μη εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Υγείας για την αποχώρηση του Διοικητή του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα την διαιώνιση της δυσλειτουργίας του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, αφού έλαβε υπόψη του την δυσαρμονία Διοικητή – Διοίκησης με το σύνολο των εργαζομένων και όχι των συνδικαλιστών, όπως και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Διοικητής με τις αποφάσεις του, οι οποίες υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο και την λειτουργία του, τον απέπεμψε και μάλιστα αζημίως.
Και ενώ όλοι περιμέναμε να επέλθει η ηρεμία στο χώρο, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, συμφέροντα, ακόμη και σήμερα, εμποδίζουν την επάνοδο στην ομαλότητα του Νοσοκομείου με τη μη δημοσίευση στο ΦΕΚ της πιο πάνω απόφασης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ απαιτούμε την άμεση εφαρμογή της υπουργικής απόφασης, για να επανέλθει η ηρεμία σε όλους τους εργαζόμενους και στην κοινωνία της Μαγνησίας, και να αποκατασταθεί η «ομαλή» λειτουργία του Νοσοκομείου, (όσο γίνεται, δεδομένης της απαξίωσης της δημόσιας υγείας από τις μνημονιακές πολιτικές) και δηλώνουμε, ότι στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Καταγγέλλουμε τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του Διοικητή και ορισμένων δημοσιογράφων εναντίον των εργαζόμενων, ότι είναι παραβατικοί, συμμορία, αγέλη. Η καθημερινή επίθεση προς τους εργαζόμενους από μερικά ΜΜΕ είναι άδικη και παραβλέπει τον αγώνα που δίνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Η διοίκηση Ζαχαρόπουλου έχει δημιουργήσει ορισμένα εύλογα ερωτηματικά.
Πόσες προσλήψεις μονίμων γιατρών έγιναν; Μία μόνο, και γι΄ αυτή είχε προκηρυχθεί η θέση πριν την θητεία του.

Πόσες προσλήψεις επικουρικών γιατρών, νοσηλευτικού ή άλλου προσωπικού έγιναν; Ελάχιστες.
Αν κοιτάξουμε τις προσλήψεις των άλλων Νοσοκομείων της Θεσσαλίας και της Ελλάδας θα δούμε τη διαφορά.
Γιατί, ενώ ο Νόμος εξαιρεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών από την πληρωμή εκ μέρους των ασθενών των 5 ευρώ, ο Διοικητής εμμένει στο καθεστώς αυτό;
Μόνον ο ολοκληρωμένος έλεγχος σε όλους τους τομείς μπορεί να δείξει αν ένα Νοσοκομείο είναι πλεονασματικό. Διαφορετικά, μπορεί μεν να φαίνεται ότι έχει έσοδα, ταυτόχρονα όμως έχει τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά (αναβολή ορθοπεδικών και οφθαλμολογικών χειρουργείων) σε φάρμακα, ληξιπρόθεσμα χρέη προς ΔΕΥΑΜΒ, χρέη σε ιδιώτες κτλ .

Τα τελευταία χρόνια, το Νοσοκομείο υποβαθμίσθηκε. Ο Διοικητής δεν διεκδίκησε τίποτε αποτελεσματικά για την λύση χρόνιων προβλημάτων του ιδρύματος. Καταγράφονται ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων ΩΡΛ, Ουρολόγων, Οφθαλμίατρων, αλλά και ελλείψεις σε προσωπικό (οδηγοί ασθενοφόρων), κι αυτές οι ελλείψεις προκάλεσαν ακόμα και θανάτους. Κι αυτός ο Δον Κιχώτης εναντίον της παραβατικότητας, δεν είχε το ηθικό ανάστημα να παραιτηθεί.
Αντιθέτως χρησιμοποίησε προσωπικά, χώρους του Νοσηλευτικού ιδρύματος, παρότι ο ίδιος κατήγγειλε εργαζόμενους για ατελιέ ή για την εκμετάλλευση κυλικείων κτλ
Αλήθεια, η σχεδόν καθημερινή του εμφάνιση σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, του άφησε το χρόνο να διοικήσει;

Αυτή του η πρακτική δεν έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που προσπαθούσε να διαμορφώσει στην κοινή γνώμη, ενός ανθρώπου δηλαδή, που εργάζεται για το καλό του Νοσοκομείου και του φορολογούμενου πολίτη;

Γνωρίζουμε ότι είναι «νόμιμο» να παραμένει στη θέση του εφόσον δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ σχετικά με την αντικατάστασή του. Είναι όμως «ηθικό» να προσπαθεί να πάρει αποφάσεις για το μέλλον του Νοσοκομείου ενώ έχει απολυθεί από τον αρμόδιο Υπουργό και σε αντίθεση με την πλειοψηφία της διοίκησης του Νοσοκομείου;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα αγωνισθεί για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου για το καλό της κοινωνίας της Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει