O Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Μαγνησίας για το κλείσιμο του Ι.Κ.Α. Νέας Ιωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καμία αναμονή! Οργάνωση, γενικός ξεσηκωμός!

Η παραμονή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Ν. Ιωνία αλλά και η αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας να γίνει υπόθεση όλων μας!

Η Διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Μαγνησίας, καλεί τους ασφαλισμένους στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την επίθεση που δέχονται καθημερινά από την πολιτική και τις αποφάσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Η συγκυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική σχεδιάζοντας νέα μέτρα στις αλλεπάλληλες συσκέψεις ενόψει και του νέου κύκλου διαβουλεύσεων με την τρόικα και μπροστά στο Γιούρογκρουπ του Απρίλη. Στην τελική φάση βρίσκονται οι αντιλαϊκές επεξεργασίες για τον τρόπο «διαμόρφωσης» του κατώτατου μισθού στις εκάστοτε ανάγκες ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, άρα στο παραπέρα και μόνιμο τσάκισμά του.

Ενεργοποιείται το μέτρο της ποινικής δίωξης σε βάρος δεκάδων χιλιάδων οικονομικά ανήμπορων λαϊκών νοικοκυριών, που θα φέρει κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη.

Έρχονται νέες ανατιμήσεις από τη ΔΕΗ στα τιμολόγια ρεύματος των λαϊκών νοικοκυριών. Προωθούνται γοργά οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ δεν αποκλείονται παραπέρα περικοπές των κρατικών κονδυλίων που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες, λόγω απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!!!

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, κατ’ επιταγή των καπιταλιστών και της ΕΕ, παράλληλα με το σάρωμα των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ξεχαρβαλώνει το δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας με δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και αύξηση της εμπορευματοποίησης του, αφού επιβάλει όλο και περισσότερα χαράτσια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην Ν. Ιωνία, το οποίο δεν αποτελεί και αυτό με τη σειρά του τυχαίο γεγονός. Είναι συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών της συγκυβέρνησης.
Η αναστολή σημαίνει:

-Ταλαιπωρία και υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών χιλιάδων ασφαλισμένων στην περιοχή μας από την στιγμή που θα υπάρχει ένα Περιφερικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου.( μετά την κατάργηση των υποκαταστημάτων του Αλμυρού, Ν. Ιωνίας, Βελεστίνου, Αγριάς κ.α.)

-Απολύσεις των υπαλλήλων, στο όνομα «νοικοκυρέματος» μετά την συγχώνευση.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας για δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης. Να μην δεχτούμε περικοπές και καμία συμμετοχή-πληρωμή στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας για φάρμακα και εξετάσεις.
Καμιά δημόσια υπηρεσία να μη κλείσει και καμιά απόλυση!

Καλούμε σε κινητοποίηση 10 Απριλίου, στις 11:00 πμ, έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ της Ν. Ιωνίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει