Ο δήμαρχος Μπέος ζητά από την Κυβέρνηση την επέκταση των έκτακτων οικονομικών μέτρων και στον Βόλο και τη Μαγνησία

Επιστολή Μπέου στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με έγγραφό του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος ζητεί την επέκταση των έκτακτων οικονομικών μέτρων και στον Βόλο και τη Μαγνησία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Ο Βόλος αντιμετωπίζει, όπως όλη η Ελλάδα, τις δυσμενείς παρενέργειες από την εμφάνιση του κορωνοϊού, ωστόσο ιδιαίτερα αρνητικός είναι ο αντίκτυπος στην τοπική μας οικονομία, αφού βασικός πυλώνας για την περιοχή μας είναι ο τουρισμός, που κατ’ εξοχήν πλήττεται όλη αυτή την περίοδο.

Σας είναι ασφαλώς γνωστό ότι ο Βόλος, και η Μαγνησία, συγκεντρώνουν την προτίμηση χιλιάδων επισκεπτών και αυτή την περίοδο γιατί:

Α) Έχει προσιτές τιμές

Β) Είναι στο γεωγραφικό μέσο της χώρας και είναι προσβάσιμο οδικά

Γ) Συνδυάζει τις ομορφιές ενός καταπράσινου βουνού και της θάλασσας

Με την απαγόρευση, ωστόσο, των σχολικών εκδρομών, ένα σημαντικό μέρος των οποίων κατευθυνόταν, παραδοσιακά, προς την περιοχή μας, την ακύρωση σημαντικών συνεδριακών εκδηλώσεων και την ακύρωση δεκάδων εκδρομών, μέσω γραφείων ταξιδίων από όλη την Ελλάδα, ο τουρισμός μας και ιδιαίτερα ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του, οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής του Δήμου Βόλου και της Μαγνησίας ευρύτερα, υφίστανται ένα δεινό πλήγμα

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως εξετάσετε για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού να εφαρμοστούν τα μέτρα που εξαγγείλατε, όπως αναστολή πληρωμής Φ.Π.Α., αναστολή βεβαιωμένων οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ. και αντίστοιχες ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών.

Αντίστοιχη επιστολή απευθύνει η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας στους αρμόδιους φορείς, την οποία αποστέλλουμε συνημμένα.

Αναμένουμε και είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει