Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ Αναγνώστου στον Α. Κουμιώτη εφ’ όλης της ύλης: “Κουτσό το λιμάνι χωρίς σύνδεση με σιδηρόδρομο”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Εγώ παραμένω στη θέση μου και για όλα τα άλλα τα οποία ανακοινώθηκαν θα ρωτήσετε άλλους, όχι εμένα…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, λίγα λεπτά μετά την υπογραφή της Σύμβασης για την μεταφορά δραστηριότητας διακίνησης χύδην παλαιοσίδηρου (scrap) από τον Προβλήτα 1 στον Προβλήτα 3 του λιμανιού, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Ο κ. Αναγνώστου, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν το λιμάνι, με πρώτο και κυριότερο τον στόχο της Διοίκησης, που αποτελεί και στόχο της κυβέρνησης, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση του λιμένος, οι προσφορές για την οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, θα ζητηθούν περίπου στο τέλος του εξαμήνου.

Ο κ. Αναγνώστου μίλησε για όλους τους στόχους που τέθηκαν και σταδιακά υλοποιεί η Διοίκηση, είτε αυτοί αφορούσαν στην Ιχθυόσκαλα, είτε στην παραχώρηση του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου στον Δήμο Βόλου, είτε στην ψηφιακή διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων η οποία αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί, είτε τέλος στην υπογραφή της σύμβασης για την καινούργια μελέτη του τρίτου Προβλήτα, η οποία θα υπογραφεί επίσης μέσα στην εβδομάδα όπως αποκάλυψε.

Τέλος και ερωτηθείς σχετικά με τις ενέργειες του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και την σύνδεσή του με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, τις βιομηχανικές περιοχές Βόλου και Αλμυρού, τον σιδηρόδρομο αλλά και το λιμάνι, ο κ. Αναγνώστου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα σύνδεσης του λιμένος με τον σιδηρόδρομο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “λιμάνι χωρίς σύνδεση με σιδηρόδρομο, είναι κουτσό λιμάνι”.

Τέλος και ερωτηθείς σχετικά με τις όποιες εντάσεις δημιουργήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στον Ο.Λ.Β., ο κ. Αναγνώστου είπε αυτολεξεί: “Πραγματικά, είναι ένα θέμα το οποίο δεν γνωρίζω εγώ. Υπήρχαν κάποιες εντάσεις όπως είδατε, εγώ παραμένω στη θέση μου και για όλα τα άλλα τα οποία ανακοινώθηκαν θα ρωτήσετε άλλους, όχι εμένα”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει