Ο δήμαρχος Βαφίνης στο Marconi 96,1 για την παγκόσμια διάκριση της Αλοννήσου: “Είναι μια διάκριση για την Ελλάδα πρώτα απ’ όλα. Μας κάνει χαρούμενους και πιο υπεύθυνους…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Επεξεργαζόμαστε κινήσεις και ενέργειες, θα ζητήσω και την βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της κας Κολυνδρίνη, ώστε να επικοινωνήσουμε αυτή την διάκριση…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, με αφορμή την παγκόσμια διάκριση του νησιού μέσω του βρετανικού περιοδικού National Geographic Traveller, το οποίο κατέταξε την Αλόννησο στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου σε επίπεδο αειφορίας και πιο συγκεκριμένα στην 6η θέση παγκοσμίως.

“Είναι μια διάκριση για την Ελλάδα πρώτα απ’ όλα. Μας κάνει χαρούμενος και πιο υπεύθυνους”, δήλωσε ο κ. Βαφίνης και ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι επεξαργάζονται κινήσεις και ενέργειες, για τις οποίες μάλιστα θα ζητηθεί και βοήθεια χρηματοδότησης και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την κα Κολυνδρίνη, ώστε η διάκριση να επικοινωνηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λίστα, όπου η Αλόννησος καταλαμβάνει την έκτη θέση, περιλαμβάνονται επίσης η Κοπεγχάγη, η Κόστα Ρίκα, το Ελσίνκι, το Ντένβερ, η Νέα Καληδονία, το Γκαμπόν και το Φράιμπουργκ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στην Αλόννησο αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους τους δύτες και δικαίως αποκαλείται και Παρθενώνας των Ναυαγίων.

Τονίζεται δε ότι διασφαλίζεται ένα προστατευμένο περιβάλλον για ένα εντυπωσιακό οικοσύστημα, που μεταξύ άλλων φιλοξενεί και τη μεσογειακή φώκια Μονάχους – Μονάχους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει