Ο Δήμος Βόλου βραβεύτηκε για τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας

Τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αναγνώστου-Στάθη Παρασκευή

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή Δημάρχων, εκπροσώπων OTA και επιστημονικών φορέων, το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, διάρκειας τριών ημερών (14-16 Νοεμβρίου 2019), με τίτλο “Κανείς δε μένει πίσω!”, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Ο Δήμος Βόλου, μέλος του Δικτύου, εκπροσωπήθηκε επάξια από την αρμόδια σε θέματα Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Αντιδήμαρχο, κα Αναγνώστου-Στάθη Παρασκευή, όπου παραβρέθηκε εκεί μαζί με την υπάλληλο που έχει οριστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου στο ΕΔΔΥΠΠΥ.

Την τρίτη μέρα του συνεδρίου, προκειμένου να αναδειχτούν εκείνες οι δημοτικές αρχές που πρωτοτύπησαν και προχώρησαν στην ίδρυση ΚΕΚ ΥΓΕΙΑΣ στο Δήμο τους, έγινε τελετή βράβευσης, όπου ο Δήμος Βόλου, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές, βραβεύτηκε για τη δημιουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας), με αξιόλογη δράση, εφαρμόζοντας καλές πρακτικές, στοχεύοντας στην έγκαιρη διάγνωση βάση των νεώτερων δεδομένων, στην πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας με ηλεκτρονικές εφαρμογές και έχοντας επιδείξει σημαντικό έργο προς όφελος των δημοτών του.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν οι 6 Πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων που είναι: Άνθρωποι, Τόπος, Ευημερία, Ειρήνη, Συμμετοχή και Πλανήτης. Η προτεραιότητα στους ανθρώπους και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων σε κοινά αγαθά και υπηρεσίες, η λήψη προοδευτικών μέτρων κοινωνικής προόδου και επενδύσεις στην κυκλική οικονομία ήταν στο επίκεντρο του συνεδρίου και θα υιοθετηθεί άμεσα από τον Δήμο μας έχοντας ως μοναδικό και κύριο μέλημα την ευημερία των πολιτών μας!

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου και οι εκλογές του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Το νέο Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ συγκροτήθηκε σε σώμα με επανεκλογή ως Προέδρου του, τον κ. Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε: “Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ήδη μια επιτυχημένη πορεία εντός και εκτός Χώρας. Μια πορεία που του επιτρέπει να πρωτοστατήσει και στην υιοθέτηση των νέων πολιτικών και Συμφωνιών. Με 227 ΟΤΑ μέλη, είναι πλέον ένα ισχυρό Δίκτυο, που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Χώρας και με όλο και περισσότερους Δήμους και Περιφέρειες να διαδραματίζουν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο με καινοτόμα προγράμματα για τους πολίτες τους. Είναι έτοιμο να περάσει στην υλοποίηση των νέων πολιτικών και να πρωτοστατήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο»”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει