Ο Κων. Μαραβέγιας για την επιτάχυνση της απονομής κύριων συντάξεων σε δικαστικούς υπαλλήλους

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ενημέρωση για την προοπτική λήψης μέτρων με σκοπό την επιτάχυνση της απονομής κύριων συντάξεων στους δικαστικούς υπαλλήλους, ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με Ερώτησή του προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη και Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται πρόσφατη ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την οποία έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις στην συνταξιοδότηση δικαστικών υπαλλήλων που παραιτήθηκαν μετά την έναρξη ισχύος του ν. 4670/2020. Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν να εκδίδεται σε λιγότερους από 5 μήνες, από την αποχώρησή τους από τις δικαστικές υπηρεσίες, η προσωρινή τους σύνταξη, η χορήγηση της οποίας κατέστη υποχρεωτική για τον ΕΦΚΑ εδώ και 2 χρόνια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το υπουργείο Δικαιοσύνης χρειάζεται επτά μήνες για να αποστείλει τα δικαιολογητικά των δικαστικών υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να εκδοθεί η πράξη της οριστικής κύριας συνταξιοδότησης τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής ζητεί να ενημερωθεί εάν:

1. Αληθεύει ότι σημειώνονται πολύμηνες καθυστερήσεις κατά την αποστολή των δικαιολογητικών των υποψήφιων συνταξιούχων από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αν ναι, ποια μέτρα σχεδιάζονται για την επιτάχυνση της διαδικασίας.

2. Μετά από πόσους μήνες λαμβάνουν κατά μέσο όρο οι δημόσιοι και άρα και οι δικαστικοί υπάλληλοι την προσωρινή τους σύνταξη από τον ΕΦΚΑ. Ποια μέτρα σχεδιάζονται για την επιτάχυνση της απονομής κύριων συντάξεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει