Ο Κων. Μαραβέγιας στηρίζει τα αιτήματα των τριτέκνων για τη μοριοδότησή τους στις διαδικασίες προσλήψεων ΕΠΟΠ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τις θέσεις των τριτέκνων για την μοριοδότησή τους σε διαδικασίες προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτοπουλο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά του βουλευτή βασίζεται σε επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ), η οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην προοπτική εξαίρεσης των τριτέκνων από τη μοριοδότηση υποψηφίων επαγγελματιών οπλιτών.

Οι τρίτεκνοι επισημαίνουν ότι, σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η διαβούλευση για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και στην οποία συμμετέχει η Ομοσπονδία τους, η θέσπιση αρνητικών μέτρων εις βάρος τους επιβάλλεται να αναθεωρηθεί άμεσα. Επικαλούνται, μάλιστα, την πρόσφατη απόφαση της Βουλής για το Δημογραφικό, σημειώνοντας ότι κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Με την Αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος των τρίτεκνων οικογενειών για τη μη εξαίρεσή τους από τους διαγωνισμούς και να μοριοδοτούνται με 100 μονάδες τα παιδιά τους, όπως ισχύει και για άλλες κοινωνικές ομάδες (τα παιδιά πολυτέκνων, τα παιδιά ή τα αδέλφια αναπήρων που τραυματίστηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις κ.α.).

Με δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει συστηματικά τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση κάθε αδικίας σε βάρος των τριτέκνων, σε ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς τους στην προσπάθεια άμβλυνσης του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει