Ο Κων. Μαραβέγιας στον Κ. Σκρέκα για την αναβάθμιση του υδατικού δυναμικού της Θεσσαλίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το αίτημα άμεσης αναβάθμισης του υδατικού δυναμικού της Θεσσαλίας, προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά βασίζεται σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης του υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία, η οποία έχει ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής για τις βασικές πλευρές του θέματος, τις νέες συνθήκες και προτεραιότητες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή (κλιματική κρίση, ασφάλεια από κινδύνους ξηρασίας – πλημμυρών, εξελισσόμενη οικολογική καταστροφή), τις επιπτώσεις αλλά και τις προκλήσεις στους τομείς της οικονομίας και ανάπτυξης (πρωτογενής τομέας, υδροηλεκτρική ενέργεια κλπ.).

Όσον αφορά την ενίσχυση του υδατικού δυναμικού, η Επιτροπή θεωρεί επείγουσα την εφαρμογή ενός σχεδίου οικολογικής αποκατάστασης των επιφανειακών υδάτων – υπογείων υδροφορέων του Θεσσαλικού κάμπου, καθώς και τη δημιουργία νέων ταμιευτήρων με την επανεκκίνηση των εργασιών ολοκλήρωσης του ημιτελούς ταμιευτήρα Συκιάς επί του Άνω Αχελώου.

Ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τις παραπάνω προτάσεις, όπως και τη δυνατότητα παρουσίασης τους στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, προκειμένου να γίνει ευρεία συζήτηση για το υδατικό – περιβαλλοντικό πρόβλημα της Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει