Ο Κώστας Στεργίου, με συνυποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ, στις λαϊκές γειτονιές της Ν. Ιωνίας

“Απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους να πάρουν μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 μ.μ. μπροστά από το «ΑΧΙΛΛΕΟΝ» στην παραλία του Βόλου με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα…”

Στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας και στην συνοικία του Αγίου Νεκταρίου με τα έντονα σημάδια από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ- ΚΙΝΑΛ, τα κλειστά μαγαζιά, τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, την μετατροπή του στρατοπέδου Γεωργούλα σε νατοϊκό στρατόπεδο και την εγκατάλειψη, περιόδευσαν το Σάββατο και την Κυριακή οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, Γιώργος Ρούσσας, Κωνσταντίνα Ρηγάκη και Θεόδωρος Τσαλούχας, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους να πάρουν μέρος στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την ερχόμενη Πέμπτη στις 9 μ.μ. μπροστά από το «ΑΧΙΛΛΕΟΝ» στην παραλία του Βόλου με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα μέλος της Κεντρικής επιτροπής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και τον Κώστα Στεργίου υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στη Μαγνησία.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν στους κατοίκους της Νέας Ιωνίας με τους οποίους συνομίλησαν ότι οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι επίκειται μια ακόμα αντιλαϊκή κυβερνητική εναλλαγή, που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Γι’ αυτό εκείνο που πρέπει να ενδιαφέρει τους εργαζόμενους είναι πόσο ψηλά θα βρεθεί το ΚΚΕ, ώστε από τις 8 Ιούλη να δίνει τη μάχη της λαϊκής αντίστασης, της αντεπίθεσης και της προοπτικής. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι δεν έχουν την «πολυτέλεια» να αφήσουν ούτε μία ψήφο στο Κόμμα τους να πάει χαμένη.

Επισήμαναν ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί το ΚΚΕ, είναι αυτός που μαζί με τη ΝΔ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, συνεχίζοντας το έργο της δικής της κυβέρνησης, για να εφαρμόσει τα απανωτά πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ εμβληματικούς νόμους υπέρ του κεφαλαίου, όπως αυτόν για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, αλλά και για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τις κυβερνήσεις με ουσιαστική απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που έκανε υπουργούς της πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που έχει βάλει την υπογραφή της σε όλα τα μνημόνια, δίνοντας «αριστερό» άλλοθι στο ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεσμεύονται ότι θα σταθούν «σπαθί» στις «υποχρεώσεις» της χώρας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ότι θα πιάνουν τις ΝΑΤΟικές και Εωρωενωσιακές νόρμες από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Ανταγωνίζονται» για το ποιος είναι ευρωΝΑΤΟικότερος από τον άλλον.

Ποιος, λοιπόν, είναι αυτός που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να διεκδικεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν αυτή της προσφέρεται με βαριά καρδιά; Το ΚΚΕ είναι η μόνη συνεπής δύναμη, ικανή να οργανώσει τη λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα απέναντι σε κυβερνήσεις – κεφάλαιο – ΕΕ. Θα συνεχίσει να είναι δύναμη κρούσης στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για να μπουν εμπόδια στα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, για να διεκδικηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, και πάνω απ’ όλα ότι είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να λέει στο λαό πως υπάρχει ελπίδα, πως υπάρχει πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδος σε σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την εξουσία τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει