Ο Μεϊκόπουλος επικεφαλής βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν αλλαγή στον χρόνο εφαρμογής της αναδιάρθρωσης στο ποδόσφαιρο

ΗΧΗΤΙΚΟ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη: “Το μόνο λάθος είναι ο χρόνος εφαρμογής της. Το υπουργείο Αθλητισμού θα πρέπει να λειτουργήσει με σύνεση” – Επίσης, αποκάλυψε ότι θέμα της αναστολής μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο έφτασε και στον κ. Πρωθυπουργό

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για αναστολή της μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο, θέμα για το οποίο, όπως αποκάλυψε, ενημερώθηκε και ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος συμφώνησε. Ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε και στην αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία, καλώντας όλους τους Βουλευτές των Νομών, που έχουν ομάδες που θίγονται από την αναδιάρθρωση.

Πιο συγκεκριμένα και αναφορικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης, ο κ. Μεϊκόπουλος δήλωσε: “Έχω καλέσει όλους τους βουλευτές από Νομούς της Ελλάδας, που έχουν ομάδες οι οποίες θίγονται από την επικείμενη αναδιάρθρωση, προκειμένου να υπερασπίσουμε ένα δίκαιο αίτημα, το οποίο συμπικνώθηκε στην πρόταση της Νίκης Βόλου που υπέγραψαν 17 ομάδες. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα, συμφωνούν με την ουσία και το περιεχόμενο της αναδιάρθρωσης, το μόνο λάθος είναι ο χρόνος εφαρμογής της. Δεν είναι δυνατό να εφαρμόσεις κάτι τέτοιο μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, όταν όλες αυτές οι ομάδες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, κάποιες από αυτές είναι και πρωταθλήτριες και δευτεραθλήτριες, αναμένουν να προβιβαστούν και αν ισχύσει αυτό που πάει να περάσει τώρα, να μείνουν επί της ουσίας στην ίδια κατηγορία, με ότι οικονομικό αντίκτυπο αυτό έχει… Νομίζω είναι μια κατεύθυνση σωστή και θα πρέπει το υπουργείο Αθλητισμού να λειτουργήσει με σύνεση.

Νωρίτερα και αναφερθείς στο θέμα της αναστολής μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο, ο κ. Μεϊκόπουλος είπε χαρακτηριστικά: “Στην περίπτωση του στρατοπέδου “Γεωργούλα” υπήρχε μια απόφαση επιτελική, η οποία αιφνιδίασε τους πάντες και ο κίνδυνος για την πόλη θα ήταν να μείνει μια δομημένη επιφάνεια ακάλυπτη τελείως, χωρίς να έχει σχεδιαστεί τίποτα για το πώς θα αξιοποιηθεί και κατά δεύτερον και εξίσου σημαντικό, θα ήταν μια απώλεια εισοδημάτων από την πόλη αρκετά μεγάλη, σε μια περίοδο που ο Βόλος βιώνει ακόμα πάρα πολύ δραστικές συνέπειες από την 10χρονη κρίση. Άρα η ηγεσία η πολιτική του Υπουργείου Άμυνας έπρεπε να συνυπολογίσει το ίδιο σοβαρά με τους επιχειρησιακούς της σχεδιασμούς και τους κοινωνικούς όμως λόγους που υπάρχουν αλλά και τους οικονομικούς. Χθες πήγα για ακόμη μια φορά στο Υπουργείο Άμυνας, κάναμε μια πολύωρη θα έλεγα συζήτηση με τον κ. Αποστολάκη, του υπερτόνισα ξανά όλους αυτούς τους λόγους που σας προανέφερα, ότι θα πρέπει να υπολογίσει και το κοινωνικό και το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης αυτής, να το ζυγίσει ξανά… Εγώ δεν τα εξετάζω από την επιχειρησιακή πλευρά, προφανώς οι στρατιωτικοί έχουν τους λόγους τους, όταν όμως πρόκειται για ένα στρατόπεδο το οποίο έχει συνδεθεί με το αστικό κέντρο του Βόλου, με όλες τις συνέπειες και επιδράσεις που έχει κάτι τέτοιο, τότε αυτή η απόφαση δεν έχει μόνο επιχειρησιακή πλευρά. Αυτό επέμενα όλον αυτό το καιρό και προσπαθούσα να το κάνω σαφές. Ευτυχώς χθες έγινε νομίζω σαφέστατη η διάσταση αυτή, αντιλήφθηκε την κρισιμότητα της κατάστασης και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Εγώ δεν ακούω τις φωνές τις έξαλλες που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν, αλλά ακούω την δίκαιη αγωνία του απλού πολίτη, του μικρομεσαίου, του επαγγελματία, του ανθρώπου που είχε ένα σπιτάκι και το νοίκιαζε σε κάποιον στρατιωτικό. Αυτές είναι οι πραγματικότητες της καθημερινότητας που έπρεπε να λάβουν υπόψη τους. Και ευτυχώς κατά τη γνώμη μου της έλαβαν χθες. Και δεν ήταν μόνο ο κ. Αποστολάκης ο οποίος το κατανόησε, εδώ αυτό πρέπει να πω, αλλά το θέμα έφτασε και στον κ. Πρωθυπουργό, και στον κ. Τσίπρα, ο οποίος το άκουσε και συμφώνησε και αυτός”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει