Ο Μεϊκόπουλος πήγε στη Λάρισα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου και ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ του άρχισε τις αοριστίες

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μετέβη σήμερα, Δευτέρα, στη Λάρισα όπου συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή κ. ΣΤ. Παπαγεωργίου της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό να αποσπάσει δεσμεύσεις για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος εξήγησε για ακόμη μία φορά την αφόρητη πίεση που ασκείται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι Παθολογικές κλινικές και οι κλινικές Covid, στενάζουν, καθώς οριακά μπορούν να διαχειριστούν τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών με κορονοϊό.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε στον Υποδιοικητή ότι: «Πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η τρέχουσα έκτακτη πραγματικότητα, ώστε αποτελεσματικά να επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία. Είναι απαραίτητο η 5η ΥΠΕ να μεριμνήσει για την μετακίνηση ιατρών, ιδιαίτερα παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικής ιατρικής, από άλλες δομές υγείας της Περιφέρειας που η έξαρση του κορωνοϊού είναι ακόμη διαχειρίσιμη ».

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, παρουσίασε στη συνέχεια τις προτάσεις των συνδικαλιστικών και θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου, που μπορούν να ομαλοποιήσουν τη λειτουργία των ήδη επιβαρημένων κλινικών covid και θα βοηθήσουν άμεσα το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί καλύτερα στην διαχείριση της λοιπής νοσηρότητας.

Η άμεση μετακίνηση ιατρών για κάλυψη των έκτακτων αναγκών που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας στη Μαγνήσια, από άλλες δομές της 5ης Υ.Π.Ε., να προκηρυχτούν όλες οι κενές θέσεις μόνιμων ιατρών στο Τ.Ε.Π. και στις παθολογικές κλινικές που έχουν καταστεί άγονες, η αποδοχή της πρότασης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για συνεργασία με τις λοιπές Δομές Υγείας του Βόλου, για μεταφορά του Εμβολιαστικού Κέντρου εκτός Νοσοκομείου και λειτουργία του υπό την αιγίδα της πρωτοβάθμιας, θα απελευθέρωνε πρόσθετο προσωπικό ( νοσηλευτές και ιατρούς) και θα ενίσχυε τα τμήματα αιχμής του Νοσοκομείου Βόλου. Επίσης τέθηκε υπόψη του Υποδιοικητή, πρόταση ώστε το ΕΚΑΒ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, να μπορεί να αναλάβει τη μεταφορά ασθενών που παίρνουν εξιτήριο, το Σαββατοκύριακο και τις αργίες, για να μπορούν να απελευθερωθούν άμεσα κλίνες για ασθενείς που είναι σε αναμονή. Η στρατηγική αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεσα αποτελέσματα ώστε να μην επαναληφτούν λάθη του παρελθόντος, που πλέον κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, είτε από covid είτε από άλλες ασθένειες.

Ο Υποδιοικητής, συμφώνησε με το σκεπτικό και με τις προτάσεις του Βουλευτή, αρκέστηκε όμως στο να δώσει αόριστες υποσχέσεις, γιατί όπως είπε, οι αποφάσεις παίρνονται από τον Διοικητή κο. Σερέτη, ο οποίος με τη σειρά του δε θεώρησε σκόπιμο να δώσει το παρόν στη συνάντηση επικαλούμενος λοιπές ¨προτεραιοποιημένες¨ υποχρεώσεις του.

«Η πρότασή μου για σύμπραξη του πολιτικού προσωπικού του Νομού Μαγνησίας και η μετάβασή μας στην 5η Υ.Π.Ε., ώστε να πιέσουμε όλοι μαζί, για τη διόρθωση της έκρυθμης κατάστασης μπορεί να μην ευοδώθηκε, αλλά ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή, πριν να είναι πολύ αργά , το Υπουργείο Υγείας, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, και οι εκλεγμένοι Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας να αντιληφθούν την κατάσταση και να πράξουν τα δέοντα ο καθένας από το θεσμικό του ρόλο για την άμεση επίλυση της δραματικής κατάστασης που βρίσκονται οι ιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει