Ο Μεϊκόπουλος συνεχίζει τις περιοδείες του, επισκέφθηκε Αγριά, Δράκεια, Βελεστίνο και χωριά του Πηλίου συνέχισε την περιοδεία του

“Στις ερχόμενες εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θέλουμε τη συνέχιση των θετικών πρωτοβουλιών, τη δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, την κοινωνική προστασία, την παραγωγική ανασυγκρότηση ή την επαναφορά παλιών, αποτυχημένων πολιτικών, που μας έσυραν στην περιπέτεια της κρίσης των περασμένων ετών…”

Την Αγριά επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εκ νέου υποψήφιος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί και με άλλους συνυποψήφιους Βουλευτές και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε παραγωγική συζήτηση με τους ντόπιους για τα ζητήματα της περιοχής αλλά και για όσα θετικά έγιναν για τον τόπο μας την τελευταία τετραετία.

Η ένταξη στο ΠΔΕ των έργων της επέκτασης του περιφερειακού από το σημείο που τελειώνει τώρα μέχρι την παραλιακή οδό Βόλου Αγριάς, της ολοκλήρωσης των μελετών για την παράκαμψη του τμήματος Αγριάς – Αφέτες και της διευθέτησης του ρέματος στην Παιδόπολη Αγριάς Βόλου, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που έχουν ένα πολύ θετικό αποτύπωμα για την περιοχή.

Στη συνέχεια η περιοδεία συνεχίστηκε στο ιστορικό, μαρτυρικό χωριό της Δράκειας Πηλίου, όπου ο βουλευτής συνομίλησε με τους ντόπιους, άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, αλλά και ενημέρωσε για τις θετικές πρωτοβουλίες της τελευταίας τετραετίας και το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία για τα επόμενα χρόνια.

“Στις ερχόμενες εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θέλουμε τη συνέχιση των θετικών πρωτοβουλιών, τη δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας, την κοινωνική προστασία, την παραγωγική ανασυγκρότηση ή την επαναφορά παλιών, αποτυχημένων πολιτικών, που μας έσυραν στην περιπέτεια της κρίσης των περασμένων ετών”, τόνισε ο Βουλευτής.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Μεϊκόπουλος αρκετά χωριά του Πηλίου αλλά και το Βελεστίνο, μια περιοχή που αποτελεί σημείο αναφοράς στη νεότερη ελληνική ιστορία, καθώς υπήρξε η γενέτειρα του πρωτεργάτη του κινήματος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού Ρήγα Φεραίου.

Ο Βουλευτής καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του και προσπαθώντας να σταθεί πάντα δίπλα στους κατοίκους του Βελεστίνου, προωθούσε τόσο τα αιτήματα των ίδιων, όσο και εν γένει του Δήμου Ρ. Φεραίου προς στα αρμόδια Υπουργεία, επιδιώκοντας με συνεχείς προσπάθειες την ικανοποίησή τους.

Στις 22/06/2019 ο Βουλευτής βρέθηκε στο Νεοχώρι και τη Συκή και αργότερα στο Λαύκο Πηλίου, όπου έγινε πανηγύρι μετά το παραδοσιακό φεστιβάλ χορών «3ο Αντάμωμα Πολιτισμών» με δεκατέσσερα χορευτικά από όλη τη Μαγνησία που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα. Κατά την επίσκεψη στα χωριά του Νεοχωρίου και της Συκής συζητήθηκε το θέμα των λατομείων της περιοχής, η συνέχιση της εκμετάλλευσης των οποίων από τους συνεταιρισμούς των λατόμων της περιοχής είχε εξασφαλιστεί νομοθετικά μετά από συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει ο Βουλευτής με το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Οκτώβριο του 2017. Ωστόσο, όπως μετέφεραν στο Βουλευτή οι λατόμοι της περιοχής, η λειτουργία των λατομείων δεν έχει ενταχθεί ακόμα σε μία κανονικότητα λόγω διαφόρων διαδικαστικών προβλημάτων και αγκυλώσεων, γεγονός που δεσμεύτηκε να εξετάσει ο Βουλευτής με τους αρμόδιους φορείς.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 23/06/2019, ο Βουλευτής επισκέφθηκε το κεφαλοχώρι της Αργαλαστής και τα όμορφα χωριά της Μηλίνας, του Τρικερίου, της Αγίας Κυριακής και του Μετοχίου. Συζήτησε με τους ντόπιους για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης την περασμένη τετραετία, που είχαν στόχο την ενίσχυση της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, η απορρόφηση του συνόλου του ΠΑΑ 2014-2020 και η στόχευσή του στην ενίσχυση των νέων αγροτών, των κτηνοτρόφων και της παραγωγής της περιφέρειας εν γένει, η σημαντική μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, η ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων μέσω της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, η θέσπιση της κάρτας αγρότη για χρηματοδότηση των αγροτικών εργασιών με εγγύηση τις κοινοτικές επιδοτήσεις, η παροχή κινήτρων όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμένους αγρότες, η ενδυνάμωση του τουρισμού, είναι κάποιες από τις πολιτικές της κυβέρνησης που είχαν θετικό αντίκτυπο για τις περιοχές του Πηλίου μας, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

“Στις ερχόμενες εκλογές, το νέο αναμετράται με το παλιό και είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση αυτών που έσυραν τη χώρα στην περιπέτεια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αλλά να εμπιστευθούμε την πολιτική δύναμη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία που εγγυάται το συμφέρον των πολλών, τη δίκαιη βιώσιμη ανάπτυξη, την έμπρακτη ελάφρυνση των νοικοκυριών”, τόνισε ο Βουλευτής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει