Ο πολιτικός κόσμος της Μαγνησίας αποχαιρετά τον Γιάννη Παπαγεωργίου

Διαβάστε τις συλλυπητήριες ανακοινώσεις, όπως έφτασαν στο e-Volos.gr:

Γιώργος Σούρλας: “Ο Γιάννης έφυγε αθόρυβα… άφησε παρακαταθήκες που θα κρατούν ζωντανή την μνήμη του… Ο Γιάννης άφησε πολλά…”

Ο Γιάννης έφυγε αθόρυβα, όπως αθόρυβη, συνετή, σεμνή, ήπια αλλά και δημιουργική ήταν η διαδρομή του στην κοινωνία, την επιστήμη και την πολιτική.

Στην κοινωνία την οποία αγάπησε και υπηρέτησε ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς με την δράση του στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Την ιατρική, με την άρτια επιστημονική κατάρτιση ως γυναικολόγος – μαιευτήρας την υπηρέτησε ως λειτούργημα μέσα στα πλαίσια της ιατρικής δεοντολογίας και της ανθρωπιστικής ευπρέπειας.

Στην πολιτική δώσαμε στην Βουλή μαζί αγώνες για τη Μαγνησία και την Ελλάδα. Ως βουλευτής, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα που από την θέση του Υπουργού Υγείας δίναμε μάχες για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Βάλαμε τα θεμέλια και φαίνεται ότι αντέχουν μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης θα λείψει, ιδιαίτερα από την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του, αλλά άφησε παρακαταθήκες που θα κρατούν ζωντανή την μνήμη του και αυτό είναι σπουδαίο.

Σημασία δεν έχει το πέρασμα από την ζωή, αλλά τι αφήνεις όταν φεύγεις και ο Γιάννης άφησε πολλά.

 

Κωνσταντίνος Μαραβέγιας: “Υπήρχε ενεργός πολίτης με υψηλή αίσθηση της προσφοράς…”

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Γιάννη Παπαγεωργίου, έναν εξαίρετο επιστήμονα, με διάθεση προσφοράς στην κοινωνία και τον τόπο του.

Υπηρέτησε με συνέπεια τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας από τα νεανικά του χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην πολιτική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τον αθλητισμό. Επίσης, τιμήθηκε από τους συναδέλφους του γιατρούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου υπήρξε ενεργός πολίτης με υψηλή αίσθηση της προσφοράς, που είχε κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Ζέττα Μακρή: “Θα μου λείψει το χιούμορ του, ο αυτοσαρκασμός του, οι εύστοχες παρατηρήσεις του, η βαθιά γνώση της ιστορίας, η μεγάλη αγάπη για την επιστήμη του και τον Βόλο…”

Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Παπαγεωργίου, ο πολιτικός, ο γιατρός, ο παρεμβατικός και δραστήριος Βολιώτης. Το ήθος, η επιστημονική επάρκεια, η προσφορά στον τόπο, ανιδιοτελής και σοβαρή, τον χαρακτήριζαν.

Θα μου λείψει το χιούμορ του, ο αυτοσαρκασμός του, οι εύστοχες παρατηρήσεις του, η βαθιά γνώση της ιστορίας, η μεγάλη αγάπη για την επιστήμη του και τον Βόλο.

Στην Κατερίνα και την οικογένειά του, που συλλυπούμαι ειλικρινά, θα είναι παρηγοριά το καλό αποτύπωμα της πορείας του, στην επιστήμη, την πολιτική και την κοινωνία!

Καλό παράδεισο!

 

Χρήστος Μπουκώρος: “Υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον τόπο του…”

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Παπαγεωργίου.

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον τόπο του. Υπηρέτησε την επιστήμη ως ένας από τους πιο πετυχημένους γυναικολόγους – μαιευτήρες του Βόλου. Υπηρέτησε την παράταξη ως βουλευτής και στέλεχος. Άφησε το αποτύπωμά του και στον αθλητισμό για δεκαετίες ως ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου.

Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τα κοινά ο Γιάννης Παπαγεωργίου με τίμησε με την πολιτική και την προσωπική του φιλία. Οι επαφές μας υπήρξαν πυκνές και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον του για την πορεία της Μαγνησίας και της Ελλάδας υπήρξε έντονο, γνήσιο και διαρκές μέχρι το πέρας της ζωής του.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Κατερίνα, στα παιδιά του Νίκο και Έλενα και σε όλο το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, από το οποίο αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε ως ένας γνήσιος πατριώτης με αστείρευτη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία και στον άνθρωπο.

Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη.

 

Αθανάσιος Λιούπης: “Υπηρέτηση με συνέπεια την επιστήμη και την παράταξή μας…”

Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παπαγεωργίου, που «έφυγε» σήμερα ξαφνικά από τη ζωή.

Ένας αγαπητός και εξαίρετος φίλος, που υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη και την παράταξή μας.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και να ευχηθώ δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό παράδεισο φίλε Γιάννη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει