Ο “Βενιαμίν – Τσάρος” του Μπέου, Ανδρέας Ζέρβας, στο Marconi 96,1: Πάνω από 21 εκατ. ευρώ τα διαθέσιμα στα ταμεία του Δήμου Βόλου

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Ευτυχώς, οι έλεγχοι στον Δήμο Βόλου είναι τακτικότατοι. Κάποιοι έχουν κάνει επάγγελμα τη ρουφιανιά και τη καταγγελία…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, του Δήμου Βόλου Ανδρέας Ζέρβας.

Ο “Βενιαμίν” της δημοτικής αρχής Μπέου παρουσίασε ολόκληρη την οικονομική εικόνα του Δήμου Βόλου και αναφερθείς αναλυτικά σε όλα τα ζητήμα του τομέα ευθύνης του, εξήγησε, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ότι παρά τα όσα γίνονται, παρόλο που καταφέρνουν με ιδίους πόρους να χρηματοδοτούν τόσα έργα, στα ταμεία του Δήμου Βόλου υπάρχουν διαθέσιμα 21.350.000 ευρώ, ενώ τόνισε με νόημα ότι επί των ημερών της δημοτικής αρχής Μπέου ουδέποτε πάρθηκε ένα δάνειο.

Με επιμονή μάλιστα και αυτό όπως εξήγησε για να μην μένει τίποτα αναπάντητο, θέλησε να απαντήσει και όσους από τους υποψήφιους δημάρχους Βόλου ζητούν διαχειριστικό έλεγχο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ευτυχώς, οι έλεγχοι στον Δήμο Βόλου είναι τακτικότατοι. Κάποιοι έχουν κάνει επάγγελμα τη ρουφιανιά και τη καταγγελία… Ο Δήμος Βόλου ως Ο.Τ.Α. ακολουθεί και τηρεί πιστά την δημόσια λογιστική. Θα έπρεπε να γνωρίζουν, εφόσον θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, ότι διαχειριστικός έλεγχος γίνεται κάθε χρόνο. Έρχονται ορκωτοί λογιστές που ελέγχουν τον ισολογισμό, τα αποτελέσματα χρήσης και όλες τις οικονομικές καταστασεις, διότι εφαρμόζουμε την κλαδική λογιστική και δημοσιεύουμε τα πάντα στον Τύπο. Υποβάλλουμε όλα τα εντάλματα πάνω από τις 5.000 ευρώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αυτό καλό είναι να επανέλθει, γιατί αυτό ήταν μια καινοτομία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τα θέλει όλα στο φως αλλά οι αποφάσεις του λένε το αντίθετο. Γίνεται μηνιαία παρακολούθηση και τήρηση του προϋπολογισμού και αναρτάται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στέλνεται και στο Υπουργείο”, εξήγησε και συνέχισε:

“Οι κανόνες ελεγκτικής που ακολουθεί ο Δήμος Βόλου επί των ημερών μας, είναι σύμφωνες με τις βασικές αρχές των Διεθνών Ελεγκτικών Προτύπων και όλα αυτά ελέγχονται κάθε χρόνο. Και ποιά είναι τα αποτελέσματά τους; Στα μέχρι τώρα χορηγούμενα πιστοποιητικά ελέγχου των ορκωτών λογιστών, πιστοποιείται ότι ο Δήμος εφάρμοσε ορθά το λογιστικό σχέδιο δήμων και κοινοτήτων και τήρησε όλες τις διατάξεις που αφορούν τον δημοτικό και κοινοτικό κώδικα και αντίστοιχες κανονιστικές ρυθμίσεις. Δεν βρήκαν ούτε μία παρατήρηση, δεν αφήσαν ούτε μία υπόνοια που να ζητάνε τη διενέργεια κάποιου έκτακτου ελέγχου”, συμπλήρωσε για να καταλήξει:

“Ψάξτε! Προκαλώ τους πάντες να ελέγξουν την οικονομική υπηρεσία του Δήμου ακόμη και αύριο το πρωί… Επί των ημερών μας ουδέποτε πάρθηκε ένα δάνειο. Και παρόλο που γίνονται τόσα πράγματα, παρόλο που καταφέρνουμε με ιδίους πόρους να χρηματοδοτούμε τόσα έργα, τα ταμειακά μας διαθέσιμα είναι 21.350.000 ευρώ”, κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει