Ο Βολιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ξηραδάκης στο Marconi 96,1 για το “I Love Volos”: Μέσα από τέτοια τεχνάσματα ο Βόλος γνωρίζει ανάπτυξη και έχει ομορφύνει

ΗΧΗΤΙΚΟ: Τί είπε για την αναπτυξιακή σκέψη Αγοραστού και Κολυνδρίνη, σχετικά με τον υποβρύχιο τουρισμό

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο Βολιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Γιώργος Ξηραδάκης, αναλύοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην υποψηφιότητά του αλλά και το όραμά του, γύρω από την Ελλάδα του μέλλοντος, την οποία συνέδεσε με την θαλάσσια οικονομία και την παραγωγή.

Ο Γιώργος Ξηραδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Βόλο, τον οποίο όπως είπε χαίρεται πλέον επισκέπτεται, αφού τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ανάπτυξη και έχει ομορφύνει, μέσα από τα διάφορα τεχνάσματα, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερθείς στο brand name “I Love Volos”. Πρόκειται για ανάπτυξη, συνέχισε, την οποία πρέπει να χαιρετίσουμε, γιατί μόνον τότε θα μπουν και άλλοι ικανοί μέσα στην πολιτική, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Ξηραδάκης, αναφέρθηκε και στην αναπτυξιακή σκέψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη, για τον υποβρύχιο τουρισμό.

Ο Βολιώτης Γιώργος Ξηραδάκης, γιός του αείμνηστου κλινικάρχη Κώστα Ξηραδάκη γνωρίζει τη ναυτιλία καθώς την έχει ζήσει από μέσα, ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Βλέποντας πάντα μπροστά μεταπήδησε στην Credit Lyonais και από εκεί χάραξε την δική του πορεία, όταν το 1999 δημιούργησε την δική του εταιρία, την XRTC που ενεργεί ως εκπρόσωπος μεγάλων τραπεζικών οργανισμών στην χώρα μας. Φέρει πλέον μία σειρά από τίτλους, πλην όμως εξακολουθεί να είναι αυθεντικός, σπαταλώντας άπειρες ώρες από τον προσωπικό του χρόνο προκειμένου να διαδώσει το μήνυμα της Ελληνικής Ναυτιλιακής Οικογένειας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Αυτός είναι ο Γιώργος Ξηραδάκης. Ένας παθιασμένος οραματιστής της μεγάλης Ελληνικής Ναυτιλίας. Άλλωστε και η Ναυτιλία έχει βρει στο πρόσωπό του εμπιστοσύνη, καθώς λειτουργούν και οι δύο με τον ίδιο τρόπο. Τα δίνουν όλα για την πατρίδα χωρίς να ζητούν τίποτα.

Όπως λέει ο ίδιος: “Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσα σε οικογένεια γιατρών, αλλά με κέρδισε η ελληνική ναυτιλία με την οποία ασχολήθηκα σε όλη μου τη ζωή. Αποφοίτησα από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, εργάστηκα σε ελληνικά πλοία ως Αξιωματικός Γέφυρας και συνέχισα τις σπουδές μου στη Μεγάλη Βρετανία στο City of London Polytechnic και την Ουαλία όπου απέκτησα MSc in Maritime Studies από το University of Wales. Εργάστηκα στη γαλλική τράπεζα Crédit Lyonnais τόσο στην Αθήνα όσο και στο Παρίσι, ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Το 1999 ίδρυσα την εταιρεία XRTC Business Consultants ΕΠΕ η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis). Το 2010 η εταιρία μου πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή χρηματοδότηση κινεζικής τράπεζας στην ελληνική ναυτιλία και αναλαμβάνω σύμβουλος της China Development Bank στην Ελλάδα. Είμαι επίσης Σύμβουλος Διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες αλλά και χορηγήσεων Μίσθωσης (Leasing) για οργανισμούς της Κίνας.

Είμαι παντρεμένος κι έχω δύο παιδιά τα οποία εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού και της Πληροφορικής.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε μία νέα πορεία για την Ελλάδα με τόλμη, αποφασιστικότητα, δυναμισμό αλλά και με πίστη στην επιτυχία. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να το βρει μέσα από την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Έλληνα και ακόμη περισσότερο την ελληνική ναυτοσύνη. Γι’ αυτό θέλω να είμαι εκεί, για να βοηθήσω στις επερχόμενες αλλαγές, δίνοντας έμφαση στον μοναδικό τομέα στην Ελλάδα που διαπρέπει στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα, την ελληνική ναυτιλία”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει