Ο Βουλευτής Μαραβεγιάς μέσω του Marconi 96,1 έθεσε προ των ευθυνών τους Διοίκηση Νοσοκομείου και 5ης ΥΠΕ για προκήρυξη θέσης Επιμελητή Α στη Χειρουργική Κλινική του “Αχιλλοπούλειου”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Η Χειρουργική αυτή τη στιγμή έχει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης…” – Βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: “Και τώρα, ως αντιπολίτευση, έχουν το θράσος να συνεχίζουν αυτό το επιχειρήματα, το δεν προλάβαμε…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. και γνωστός γιατρός της πόλης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ο κ. Μαραβέγιας, υπερασπιζόμενος την κυβερνητική πολιτική κατά την περίοδο της πανδημίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός το προσεχές Σαββατοκύριακο, από το βήμα της Δ.Ε.Θ., δεν θα παραλείψει να δώσει το στίγμα των επόμενων μηνών αλλά και του 2022, αναφορικά με τα μέτρα ανακούφισης που σχεδιάζει η κυβέρνηση, με φόντο τις ανατιμήσεις που προκαλεί η πίεση στα κόστη κατασκευών και μεταποίησης, τα οποία αναμένεται σύντομα να φανούν στο λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς.

Ερωτηθείς σχετικά με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία έρχεται να δυσκολέψει περαιτέρω τη λειτουργία του, τόσο λόγω των αναστολών, όσο και των συνταξιοδοτήσεων, ο κ. Μαραβεγιάς επέλεξε όχι απλά να απαντήσει γενναία και πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες, αντίθετα πήγε ένα βήμα παρακάτω θέτοντας μάλιστα τόσο τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και της 5ης ΥΠΕ, προ των ευθυνών τους για την προκήρυξη θέσης Επιμελητή Α στην Χειρουργική Κλινική, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η Χειρουργική αυτή τη στιγμή έχει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης, το οποίο ευελπιστώ ότι με νέες προκηρύξεις θα λυθεί σύντομα και θα μου επιτρέψετε και μέσα από το βήμα που μου δίνεται να θέσω και τον καθένα υπηρεσιακό προ των ευθυνών του, είτε μιλάμε για τη διοίκηση του Νοσοκομείου είτε μιλάμε για τη διοίκηση της περιφέρειας. Πράγματι, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι η χειρουργική έχει ανάγκη από τουλάχιστον, θα πω εγώ, έναν Επιμελητή Α. Και το λέω να γίνει προκήρυξη για Επιμελητή Α, κατά τη γνώμη μου αυτό θα ήταν το σωστό, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον και να έρθει γιατρός ο οποίος θα παραμείνει στο Νοσοκομείο του Βόλου, δεν θα είναι κάτι ευκαιριακό. Δυστυχώς υπήρξαν και τέτοια φαινόμενα κατά το παρελθόν, υπάρχουν άλλοι κατά τη γνώμη που θα πρέπει να αναμετρηθούν γι’ αυτό με τη συνείδησή τους”.

Βολές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: “Και τώρα, ως αντιπολίτευση, έχουν το θράσος να συνεχίζουν αυτό το επιχειρήματα, το δεν προλάβαμε…”

Τέλος, ο κ. Μαραβεγιάς, ερωτηθείς σχετικά με το κυβερνητικό έργο ειδικότερα στην Μαγνησία και αφού ανέλυσε όλα τα μεγάλα εν εξελίξει έργα, σχολίασε: “Δεν θέλω να είμαι μηδενιστής και δεν θα ακυρώσω την προσφορά κανενός. Θα μου επιτρέψετε απλώς να πω ότι η συνεισφορά στον τόπο της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν ελάχιστη. Τόση ώστε να μην μπορεί να πει απλώς ότι δεν έγινε το τίποτα τίποτα. Νομίζω ότι έχουμε αναπτύξει πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα και μάλιστα σε συνθήκες πολύ πιο τραγικές από τις οποίες βρισκόμασταν το 2018 ή το πρώτο εξάμηνο του 2019, γιατί βλέπετε είμαι πολύ προσεκτικός και δεν μιλάω για την εποχή των μνημονίων, αλλά μιλάω για την απραξία και για το ότι δεν προλάβαμε, που πολλές φορές το έχουμε ακούσει από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα, ως αντιπολίτευση, έχουν, αν μου επιτρέπετε και το θράσος να συνεχίζουν αυτό το επιχείρημα, το δεν προλάβαμε. Θεωρώ λοιπόν ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολύ περισσότερα πράγματα και για τη Μαγνησία και για το σύνολο της χώρας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει