Ο βουλευτής Μεϊκόπουλος για την υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης στο Κτηματολόγιο Μαγνησίας

“Η διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων ορεινών, απομακρυσμένων περιοχών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» (ΕΚΧΑ Α.Ε.) ήρθε στις 23/07/2019 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων για την υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης στη Μαγνησία.

Ο Βουλευτής μετέφερε προς το Υπουργείο ότι, όπως ενημερώθηκε, ενώ η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης για τη Μαγνησία μετά από παράταση λήγει στις 12/09/2019, εν τούτοις, κάποια κτηματολογικά γραφεία όπως αυτό της Αργαλαστής του Δήμου Ν. Πηλίου, δεν λειτουργούν και έτσι οι ντόπιοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Από την πλευρά του Υπουργείου ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι αναφορικά με τη λειτουργία των κτηματολογικών γραφείων, αυτά έχουν εκχωρηθεί σε ανάδοχους και έτσι όταν σε κάποια περιοχή για κάποιο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει μεγάλη προσέλευση, οι ανάδοχοι αναστέλλουν τη λειτουργία και έτσι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στην κεντρική υπηρεσία στο Βόλο ή ηλεκτρονικά.

Ο Βουλευτής τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η παράταση για την υποβολή δηλώσεων κτηματογράφησης στη Μαγνησία είναι χρήσιμη γιατί είναι αρκετός o κόσμος που ακόμα δεν έχει σπεύσει να δηλώσει την περιουσία του, καθώς και ότι το Υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ζήτημα της λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων ανά περιοχή, καθώς σε περιπτώσεις ορεινών ή απομακρυσμένων περιοχών όπως αυτές του Πηλίου στη Μαγνησία, οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να υποχρεούνται να μεταβαίνουν στην κεντρική υπηρεσία κτηματογράφησης για την υποβολή των δηλώσεών τους. Προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελεί η διευκόλυνση της καθημερινότητας των ανθρώπων αυτών και όχι η δυσχέρανσή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει