«Όχι» σε τρίτη δίκη για τις «μετοχές-φούσκες» του 1999

Νέα ανατροπή στην υπόθεση με τις «μετοχές φούσκες» του χρηματιστηρίου καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απέρριψε την έφεση που είχε ασκηθεί από την εισαγγελέα κατά της αθωωτικής απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων το δικαστήριο έριξε αυλαία στην υπόθεση κάνοντας δεκτό το αίτημα των συνηγόρων των 36 κατηγορουμένων, για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, να κριθεί απαράδεκτη η εισαγγελική έφεση, η οποία έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Η εισαγγελική λειτουργός η οποία είχε ταχθεί και στην αγόρευσή της υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων, είχε ασκήσει την έφεση προκειμένου η υπόθεση να κριθεί εκ νέου. Είχε προηγηθεί η πρώτη, ομόφωνη αθώωση των κατηγορουμένων,  από διαφορετική σύνθεση δικαστών, για την οποία ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Έτσι, ακολούθησε και δεύτερη δίκη, η οποία κατέληξε πάλι σε αθωωτική απόφαση των κατηγορουμένων. H δεύτερη απόφαση, ωστόσο, ελήφθη κατά πλειοψηφία (2-1).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει