Οδηγίες από τον Δήμο Τρικκαίων για την προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 09:58

Την τήρηση τριών βασικών οδηγιών για τα απορρίμματα ζητά ο Δήμος Τρικκαίων από τους πολίτες, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «η προστασία της δημόσιας υγείας και η καλύτερη εξυπηρέτηση όλων συνδέονται με την έμφαση στην υγεία των εργαζομένων στην καθαριότητα».

Συγκεκριμένα, οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν ανθεκτικές σακούλες απορριμμάτων, να τις δένουν σφιχτά και να τις τοποθετούν μέσα στον κάδο μετά τις 22:00, για να μπορεί να κινείται ασφαλέστερα και αποτελεσματικότερα το κάθε απορριμματοφόρο, διευκολύνοντας και προστατεύοντας τους εργαζόμενους.

Για τους παραγωγούς στη λαϊκή αγορά, επισημαίνεται πως θα πρέπει να τοποθετούν τα υπολείμματα των προϊόντων τους και πάσης φύσεως απορρίμματα, επίσης, σε ανθεκτικές σακούλες, δεμένες σφιχτά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γεώργιος Ζιώγας, υπογράμμισε πως στόχος αυτής της πρωτοβουλίας και προσπάθειας είναι ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους της καθαριότητας, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς έξω λόγω της φύσης της εργασίας τους, διατηρώντας παράλληλα καθαρή την πόλη. Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε τη συνεργασία όλων ώστε να μειωθούν και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 09:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει