ΟΗΕ: Οι συγκρούσεις οδηγούν σε «σφαγεία ανθρώπων» διεθνώς

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατήγγειλε σήμερα τα “σφαγεία ανθρώπων” στη Συρία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μπουρούντι, την Υεμένη και τηΜιανμάρ.

Οι συγκρούσεις αυτές “έχουν γίνει από τα πιο παραγωγικά σφαγεία ανθρώπων της πρόσφατης εποχής επειδή δεν δράσαμε επαρκώς (…) για να εμποδίσουμε αυτές τις φρικαλεότητες”, δήλωσε ο Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν μιλώντας στο Συμβούλιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που συνεδριάζει στη Γενεύη.

Στη συνέχει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  κατηγόρησε τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι είναι “υπεύθυνα για το γεγονός ότι συνεχίζεται τόσος πόνος”.

“Όσο θα χρησιμοποιούν το βέτο για να μπλοκάρουν κάθε ενωτική ενέργεια (…) που θα μπορουσε να μειώσει τα ακραία βάσανα αθώων πληθυσμών, τα μόνιμα μέλη θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον των θυμάτων”, τόνισε.

Εκτιμώντας ότι η Γαλλία και η Βρετανία έκαναν περιορισμένη χρήση αυτού του δικαιώματος, ο Ζέιντ κάλεσε την Κίνα, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτέιες “να τις μιμηθούν και να βάλουν τέλος στις ολέθριες προσφυγές στο βέτο”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει