Οικονομική ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών της Μαγνησίας που επλήγησαν από το δάκο ζητά και ο βουλευτής Μπουκώρος

Με αναφορά που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Μαγνησίας, μετά τη ζημιά που υπέστη η φετινή παραγωγή από την έξαρση του δάκου.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, «η προσβολή του φετινού ελαιοκάρπου από το έντομο του δάκου αγγίζει το 90% της παραγωγής. Ο ήπιος χειμώνας σε συνδυασμό με τις πολύ συχνές βροχοπτώσεις ευνόησαν την ανάπτυξη του πληθυσμού του εντόμου, με αποτέλεσμα η φετινή παραγωγή να κρίνεται ακατάλληλη για βρώση.

Πρόκειται για ολοσχερή καταστροφή της φετινής σοδειάς, που σε περιοχές μάλιστα της Μαγνησίας – Νότιο Πήλιο, ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, Πτελεός, Αμαλιάπολη, Αχίλλειο, Άγιοι Θεόδωροι- η ελαιοπαραγωγή είναι μονοκαλλιέργεια.

Αναμφισβήτητα, είναι ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα για τους καλλιεργητές που είδαν τον καρπό τους είτε να υποβαθμίζεται ποιοτικά, είτε κυριολεκτικά να χάνεται. Εξάλλου, η προσβολή του καρπού από το δάκο και το μέγεθος της ζημιάς επιτάσσει την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος που ταλαιπωρεί πλήθος παραγωγών».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να μεριμνήσει για την οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας, οι οποίοι είδαν τους κόπους και τους καρπούς της φετινής σοδειάς να εξανεμίζονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει