Ολική καταστροφή από την πυρκαγιά στην εφορία της Λάρισας – Στάχτη το αρχείο

Στάχτη και… αποκαΐδια έγιναν σχεδόν τα πάντα στη Β’ ΔΟΥ Λάρισας, έπειτα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στη Β΄ ΔΟΥ Λάρισας βρίσκονται και το πρωί της Κυριακής 2 οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες,σύμφωνα με την ιστοσελίδα larissanet.gr.

Μάλιστα, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν μικρές αναζωπυρώσεις που καταγράφηκαν τις νυχτερινές ώρες, ενώ στο σημείο θα παραμείνουν οι πυροσβέστες για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο.

Η αναλυτική καταγραφή των ζημιών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όμως η πρώτη εικόνα καταδεικνύει ολοκληρωτική καταστροφή στον 1ο και τον 2ο όροφο, όπου στεγάζονταν υπηρεσίες της ΔΟΥ.

Ουσιαστικά όλα έχουν καεί, εκτός από το αρχείο που περιλαμβάνει γονικές παροχές και κληρονομιές, το οποίο μάλιστα θεωρείται πολύτιμο καθώς δεν είναι ψηφιοποιημένο.

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, συνοδευόμενη από υπηρεσιακά στελέχη, ώστε να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών που υπάγονται στη Β΄ ΔΟΥ Λάρισας, όπως και σε μια σειρά από ζητήματα που προκύπτουν.

Μέχρι να βρεθεί λύση, οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από την Α’ ΔΟΥ.

Tο κτίριο που στεγάζει τη Β’ ΔΥΟ στο κέντρο της Λάρισας επί της Ρούσβελτ τυλίχτηκε στις φλόγες στις 5.20’ το πρωί του Σαββάτου.

Στο ισόγειο του κτιρίου στεγάζονται καταστήματα εστίασης.

H Β’ ΔΟΥ Λάρισας επρόκειτο να καταργηθεί και να συγχωνευθεί από την Α’ ΔΟΥ Λάρισας σύμφωνα με το σχέδιο συγχωνεύσεων που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ και αφορά 34 Εφορίες σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με το σχέδιο θα μετακόμιζε στη Φιλιππούπολη, στο πρώην κτίριο της ιστορικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, που εδρεύει και η Α’ ΔΟΥ.

Φωτ. από νωρίς το πρωί, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τo larissanet.gr.

Δείτε video από την επιχείρηση κατάσβεσης:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει