Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στη Μαγνησία

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο πλαίσιο του τριημέρου εξορμήσεων του Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρη Αλεξίου, στην πόλη μας, είχαμε την χαρά και την τιμή να επισκεφτούμε τη ΦΛΟΓΑ – Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, σωματεία ερασιτεχνικού αθλητισμού, καθώς και το camp φιλοξενίας προσφύγων στη ΜΟΖΑ.

Κατά την επίσκεψη μας στην «Φλόγα», μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την υπεύθυνη του παραρτήματος Μαγνησίας κα. Ντίνα Τριανταφύλλου, για τις ενέργειες της Φλόγας για την οικονομική, ιατρική και ψυχολογική στήριξη των οικογενειών που αντιμετωπίζουν τον παιδικό καρκίνο στη Μαγνησία και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη πόλη μας, όπως το «Τρέχω για τη Φλόγα» κάθε Οκτώβριο στη πόλη μας για την οικονομική ενίσχυση των παιδιών της «Φλόγας». Έγινε επίσης, ειδική αναφορά για την ανάγκη στήριξης από το κράτος νέων εξατομικευμένων θεραπειών για τους μικρούς μαχητές, κάτι που αυτή την στιγμή καλύπτεται με έξοδα και προσπάθειες του Συλλόγου.

Στη συνάντηση μας με τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία συμμετείχε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Αρχικά επισκεφθήκαμε το εφηβικό τμήμα της Νίκης Βόλου στο μπάσκετ και είδαμε και από κοντά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τους προπονητές, με τους Ανδρέα Μαύρο και Ανδρέα Τσιριγωτάκη, και τη Διοίκηση, με τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου, καθώς και τους νεαρούς παίκτες που διακρίθηκαν για το ταλέντο τους κάνοντάς μας περήφανους.

Στην συνέχεια, συναντηθήκαμε με παράγοντες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου, Δημ. Μουρτζίνο, Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου, και Κυρ. Κυριακόπουλο, υπεύθ. Δημόσιων Σχέσεων, όπου και ενημερωθήκαμε για τα τμήματα του Ερασιτέχνη, ενώ ειδική αναφορά έγινε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε αυτά τα τμήματα να παραμένουν ζωντανά για να προσελκύουν και να ενθαρρύνουν περισσότερους νέους και νέες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Τέλος, βρεθήκαμε στο camp φιλοξενίας προσφύγων στη ΜΟΖΑ, μαζί με την υπεύθυνη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μαγνησίας, Ρούλη Καραγιάννη, όπου φιλοξενούνται 110 πρόσφυγες. Κατά την επίσκεψη μας συζητήσαμε με τους υπευθύνους, οι οποίοι μας υποδέχθηκαν θερμά, για τις συνθήκες διαβίωσης και την ζωή των προσφύγων στο camp ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη. Η Νεολαία πρότεινε στη διοίκηση του camp να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί σε δρώμενα και εκδηλώσεις.

Η περιοδεία πλαισιώθηκε από κλιμάκιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, τον γραμματέα, Δημήτρη Σκαλτσή, την Αθηνά Λαοπόδη, μέλος της γραμματείας και υπεύθυνη γραφείου τύπου, τον Απόστολο Χρυσάφη, μέλος της γραμματείας και τον Δαυίδ Γεωργαντά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει