Ομιλίες για την ενδοοικογενειακή βία και την αντιμετώπισή της σε Αλόννησο και Τσαγκαράδα

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύοντας ένα χρόνιο κοινωνικό φαινόμενο. Στις καταστάσεις αυτές είναι σημαντικό να μην μένουμε άπραγοι, αλλά να ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματά μας και τους τρόπους αντίδρασης.

Για το λόγο αυτό, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία, δομή της Διόδου ΑμΚΕ , που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα πραγματοποιήσει δύο ανοιχτές προς το κοινό ομιλίες την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021.

Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου στις 19:00 με θέμα: « Οικογένεια Χωρίς Εντάσεις? » με ομιλητές τους Νικόλαο Νικολάου – ψυχίατρο, Τίνα Παπαδάτου – ψυχολόγο, Μαριάννα Μπέα – νοσηλεύτρια, Αλεξάνδρα Τσάμη – κοιν. Ανθρωπολόγο & Τσόμπρα Αθανασία – κοινωνική λειτουργό.

Η δεύτερη ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της Τσαγκαράδας στις 17:30 με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Ένα κοινό μυστικό » με ομιλητές τους Αντώνη Καρζή – ψυχίατρο, Γιώργο Χουστουλάκη – ψυχολόγο, Παναγιώτα Ποτουρίδου – ψυχολόγο & Απόστολο Αθανασίου – κοινωνικό λειτουργό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει