ΠΑΜΕ Μαγνησίας για πλειοψηφία Ε.Κ.Β.: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα, όταν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ) βγάζει ανακοίνωση στη 1 τη νύχτα και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου σπεύδει να την αναπαράγει. Τέτοια αντανακλαστικά! Πέρασαν 700 εφαρμοστικοί νόμοι, 4 μνημόνια και κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου. Τη Δευτέρα σύρανε στα δικαστήρια μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Βόλου για τις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμους και δεν βγάλανε ούτε άχνα. Όταν όμως πρόκειται για την …κουτάλα, τότε λαλίστατοι!

Μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ εντείνεται η προσπάθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού για παραγωγή νόθων αντιπροσώπων. Τα Εργατικά Κέντρα τα έχουν μετατρέψει σε βιομηχανία παραγωγής νοθείας. Αυτό που τους πειράζει είναι η προσπάθεια αποκάλυψης της νοθείας και της μετατροπής των Εργατικών Κέντρων σε ανώνυμες εταιρείες, τους πειράζει η προσπάθεια να εκφραστούν οι εργάτες από τα δευτεροβάθμια όργανα και όχι οι εργοδότες.

Σε ένα ακόμα συνέδριο νοθείας και ευτελισμού προχώρησαν οι άνθρωποι της εργοδοσίας σε ένα ακόμα Εργατικό Κέντρο, αυτήν τη φορά στην Κατερίνη. Εκτός της διευρυμένης νοθείας που τους εξασφαλίζει πλειοψηφίες, αποφάσισαν να μην έχουν κανένα εμπόδιο στη δράση τους ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα, με απόφαση της απερχόμενης διοίκησης, να προχωρήσουν στον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η Πρωτοπορία”. Ένα σωματείο που οι εργάτες αποφάσισαν να τους εκπροσωπήσουν εργάτες και όχι διευθυντικά στελέχη.

Έφτασαν στο σημείο η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου να προχωρήσει σε σωρεία μηνύσεων, ακόμα και ανθρώπων που δεν βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προέτρεξε με ανακοίνωση να καταγγείλει το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς, γυρνώντας την πραγματικότητα ανάποδα. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, εκτός ότι έχει κάνει σημαία της τον κοινωνικό εταιρισμό, την υποταγή των εργατών στις ανάγκες του κεφαλαίου, έχει πάρει υπό την προστασία της τον εργοδότη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά την προπαγάνδα και ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων είναι αυτός που γράφει τα πανομοιότυπα δελτία Τύπου για τη ΓΣΕΕ, την ΠΑΣΚΕ, του Πανελλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η Ένωση” και άλλων. Αυτά τα κελεπούρια βγάζει η ακαδημία συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, τα οποία τα ποτίζουν με τη λογική της ανταγωνιστικότητας, του κοινωνικού εταιρισμού και του μίσους ενάντια στο δίκιο των εργατών. Τέτοια κελεπούρια έχει και στην περιοχή μας με ειδικότητα να παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο για λογαριασμό των εργοδοτών, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά τους. Λίγα παραδείγματα – πρόσφατα μόνο: ΑΓΕΤ και σκουπίδια, Συλλογική Σύμβαση στους Ξενοδοχοϋπάλληλους, οι βρωμιές απέναντι στη συναδέλφισσα – απολυμένη για συνδικαλιστικούς λόγους από βιομηχανία – στη συνεδρίαση της Διοίκησης, τα αίσχη τους στις αρχαιρεσίες του Επισιτισμού, κ.ά.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρει θέση. Να μην επιτρέψει τη συνέχιση του εκφυλισμού και της απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης που διώχνει τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους από τα συνδικάτα. Να κάνει στην άκρη μια γραφειοκρατική ελίτ που έχει καθίσει στον σβέρκο της εργατικής τάξης και παριστάνει την ηγεσία με το αζημίωτο. Να συστρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις, για συνδικαλιστικό κίνημα οργανωτή των αγώνων που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει