ΠΑΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: “Η απαγόρευση της κυβέρνησης έμεινε στα χαρτιά – Η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εκπρόσωποι σωματείων και φορέων πραγματοποίησαν σήμερα τη συμβολική συγκέντρωση για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η συγκέντρωση έγινε στον ίδιο χώρο με την προηγούμενη χρονιά, στην πλατεία ΕΠΟΝ στη Ν. Ιωνία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, ο οποίος ξεκινώντας κατήγγειλε την επίθεση της αστυνομίας στα Προπύλαια, στην Αθήνα. Στη συνέχεια είπε τα εξής:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

«Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω το ΝΑΤΟ κι οι αμερικανοί»
Το σύνθημα ακούγεται και φέτος, δυνατά, έστω και κάτω από τις μάσκες!
Το «σιωπητήριο» στους αγώνες ενάντια στην παρουσία των φονιάδων των λαών αμερικανονατοϊκών στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο Γεωργούλα, δεν πέρασε!
Η κυβέρνηση προσπάθησε. Και για άλλη μια φορά βρήκε τοίχο! Το είπαμε και το ξαναλέμε: Οι αγώνες του λαού δεν απαγορεύονται και δεν αναβάλλονται!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Όλες αυτές τις μέρες αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση στο όνομα και μόνο της πανδημίας μεθόδευσε την απαγόρευση των αντιιμπεριαλιστικών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα.
Μάλιστα μόλις χτες στην καθιερωμένη ενημέρωση των λοιμωξιολόγων, οι ίδιοι οι επιστήμονες είπαν ότι δεν ήταν δική τους εισήγηση η απαγόρευση των συγκεντρώσεων.
Αποδείχτηκε πανηγυρικά ότι η προσπάθεια απαγόρευσης των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου από την κυβέρνηση γίνεται όχι για την προστασία της υγείας, αλλά γιατί την ενοχλεί το περιεχόμενό της, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό της μήνυμα.
Αυτό της αντιπαράθεσης με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, με την εγκληματική στήριξη στην επιθετικότητα της Τουρκίας και τη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση.
Το όραμα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, που έφερε την απαράδεκτη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, συμπυκνώνεται στην πρόσφατη εκδήλωση στο Στεφανοβίκειο.
Εκεί που οι αμερικανοί δολοφόνοι ευχαριστούσαν τη χώρα που τους εκπαιδεύει «αποτελεσματικά», όπως είπαν, για να σφαγιάζουν τους λαούς της Παλαιστίνης, της Μέσης Ανατολής και όπου αλλού τους στέλνουν τα μονοπώλιά τους για να στεριώσουν την μπότα τους.
Αυτό είναι το δικό τους όραμα, το όραμα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν κομμάτι από την πίτα των ανταγωνισμών, των βαμμένων με το αίμα των λαών.
Και σε αυτά τους τα σχέδια θα μας βρουν μπροστά τους!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι άνθρωποι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών όλους αυτούς τους μήνες αντιμετωπίζουμε την χωρίς όρια κοροϊδία της κυβέρνησης που συνεχίζεται και δεν έχει τελειωμό!
Μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας έχουν αφήσει πλήρως αθωράκιστο το λαό. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο ουσιαστικής ανακούφισης της λαϊκής υγείας.
Αφού μπουκώσανε με λεφτά των εργαζομένων τα κανάλια, τους κλινικάρχες, τις μεγάλες επιχειρήσεις, αφού μας άφησαν χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και μας “φλόμωσαν” στην ατομική ευθύνη, θέλουν να μας βάλουν και στο γύψο.
Εν μέσω lockdown φέρνουν νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα που χτυπάει το ωράριο και δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απασχολούν υπερωριακά χωρίς αμοιβή τους εργαζόμενους. Νομοσχέδιο που συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και στο θέμα της επίθεσης στα συνδικάτα και στην οργανωμένη πάλη των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση, αντί να πάρει τώρα μέτρα για τη ζωή του λαού, όχι μόνο τον σπρώχνει στο δρόμο της «ποιοτικής μετάβασης» στο θάνατο όπως δήλωσε προκλητικά ο Σ. Τσιόδρας αλλά επιπλέον βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει τα σχέδια των απαγορεύσεων και της καταστολής!

Η απόφασή μας είναι ο αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας! Δεν υποχωρούμε!

Το σύνθημα του Πολυτεχνείου “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ” παραμένει επίκαιρο, 47 χρόνια μετά.
Παλεύουμε για να αποχωρήσουν άμεσα οι αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις από την περιοχή μας και από όλη την Ελλάδα.
Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μεσόγειο και τη γύρω περιοχή.
Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Συνεχίζουμε την πάλη για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, απαιτώντας μεταξύ άλλων:

Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας σε υγειονομικό και άλλο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων
Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας.
Aύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία και κατάργηση πληρωμής και συμμετοχής του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.
Να γίνει αύξηση του αριθμού των μοριακών tests ανίχνευσης του ιού

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ
ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει