Παπαδημούλης: Mόνιμη Επιτροπή για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – Γερμανία και Ολλανδία είχαν βάλει εμπόδια σε πρόταση της Κομισιόν

ΑΚΟΥΣΤΕ το ΗΧΗΤΙΚΟ: Αυτό που ζητώ από τον Τόσκα είναι όχι να παραιτηθεί, αλλά να συλλάβει αυτούς τους άθλιους, που έκαναν αυτή την εγκληματική προβοκατόρικη ενέργεια

Για τις πρωτοβουλίες του ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον απόηχο της αποκάλυψης των “Paradise Papers”, μίλησε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, αποκαλύπτοντας ότι στην επικείμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο αιτήθηκε να συζητηθεί το θέμα, θα απαιτηθούν μέτρα αλλά και η συγκρότηση μόνιμης Επιτροπής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ ερωτηθείς, τοποθετήθηκε και στον απόηχο της επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

“Το ερώτημα του απλού πολίτη είναι, αυτό που μπόρεσε να βρει μια ομάδα δημοσιογράφων, δεν μπορεί να το βρει και να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα η συνεργασία των κρατών, που χάνουν τρισεκατομμύρια από τους προϋπολογισμούς τους απ’ αυτή την τεράστια εγκληματική φοροκλοπή που συστηματικά κάνουν οι υπερπλούσιοι αυτού του πλανήτη με διάφορες νομιμοφανείς κομπίνες; Αυτό είναι το ερώτημα…

Είναι θέμα μέτρων νομοθετικών, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά σε διεθνές επίπεδο, για περισσότερη διαφάνεια, για περισσότερη εναρμόνιση, έτσι ώστε να κλείσουν οι τρύπες στα δίχτυα και για αυστηρότερες κυρώσεις”, τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και αποκάλυψε:

“Η Κομισιόν πριν ένα χρόνο με αφορμή τα Panama Papers κατέθεσε μία πρόταση, ανεπαρκή κατά τη γνώμη μου, αλλά έκανε κάποια βηματάκια, σκάλωσε διότι στο Συμβούλιο, εκεί που εκπροσωπούνται τα κράτη μέλη με τις κυβερνήσεις, διάφορα κράτη με πρωτοστάτες τη Γερμανία και την Ολλανδία έβαλαν εμπόδια. Τώρα πια νομίζω ότι η παγκόσμια κατακραυγή δεν πρέπει να επιτρέψει να ορθωθούν και πάλι τα ίδια εμπόδια. Δεν είναι ώρα απλώς να λέμε, είναι ώρα να κάνουμε. Γι’ αυτό χθες κατέθεσα μία επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν, απαιτώντας μέτρα και απαντήσεις. Και σήμερα πρότεινα την επόμενη εβδομάδα που έχουμε Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου να συζητήσουμε αυτό το θέμα στην Ολομέλεια, όχι για να εκτονωθούμε επικρίνοντας, αλλά για να απαιτήσουμε αυτά τα μέτρα και να συγκροτήσουμε και μία μόνιμη Επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που θα παρακολουθεί το θέμα καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο και σε κάθε κράτος μέλος. Διότι αν μειώσουμε αυτή την κραυγαλέα εγκληματική φοροδιαφυγή, διότι είναι σκληρό έγκλημα από λευκά κολάρα αυτό για το οποίο μιλάμε, τότε και φορολογική ελάφρυνση θα υπάρξει για όλους τους υπολοίπους, που υπερφορολογούνται για να κλέβουν διάφοροι υπερπλούσιοι και θα περισσέψουν και κάποια χρήματα για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος”.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Παπαδημούλης έκανε την εξής τοποθέτηση: “Αυτό που θέλω και ζητώ από τον Τόσκα είναι όχι να παραιτηθεί, αλλά να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις της Αστυνομία, που τώρα τελευταία έχει επιτυχίες, για να συλλάβει αυτούς τους άθλιους που έκαναν αυτή την εγκληματική προβοκατόρικη ενέργεια και στην συνέχεια να υποστούν τα νόμιμα.

Σημειώνω ότι δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται επιθέσεις με πυροβόλα όπλα εναντίον γραφείων ενός πολιτικού κόμματος, όπως το ΠΑΣΟΚ. Έγινε και το 2014 και παλαιότερα, ακόμα και με ρουκέτες είχε δεχθεί επιθέσεις το γραφείο του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θυμάμαι το 2014 τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ζητούν την παραίτηση του κ. Δένδια.

Η έκκλησή μου είναι απλή, φτάνει πια σ’ αυτό το θέμα με την μικροπολιτική. Ας έχουμε την ευρύτερη δυνατή συννενόηση και συνεργασία, με στήριξη των αρμόδιων αρχών και δυνάμεων, για να καταπολεμήσουμε κάθε μορφή ανομίας. Είτε είναι η εγκληματική διαφθορά του λευκού κολάρου, είτε είναι η τρομοκρατία, είτε είναι το παρακράτος, είτε είναι ο φασισμός της Χρυσής Αυγής, όποιος παραβιάζει τη νομιμότητα θα πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του Νόμου. Και θεωρώ αδιανόητο στην Ελλάδα του 2017 να έχουμε τέτοια φαινόμενα. Θεωρώ πολύ θετικό ότι οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν ένα πρόσωπο πριν λίγο καιρό, ο οποίος κατηγορείται ότι έστελνε αυτά τα τρομοδέματα. Σας βεβαιώνω ότι αυτή η επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί ως θετικό σήμα για τη χώρα μας και διεθνώς. Και περιμένω να έχουμε σε αυτό το θέμα όχι μικροπολιτική και μικροκομματική αντιπαράθεση, αλλά συννενόηση για να ξεριζώσουμε τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα.

Γιατί είναι απαράδεκτο οποιοσδήποτε, στο όνομα οποιασδήποτε ιδέας έχει στο μυαλό μου, να πυροβολεί για να σκοτώσει πολίτες ή αστυνομικούς, που για λίγα χρήματα κάνουν το καθήκον τους, φυλλώντας έξω από τα γραφεία ενός πολιτικού κόμματος, του όποιου πολιτικού κόμματος”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει