Παρέμβαση Μαραβέγια στον υπουργό Εθν. Άμυνας υπέρ αιτήματος της Ένωσης Στρατιωτικών Βόλου – Μαγνησίας
Το αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου (ΕΣΠΕΒ-Μ), για ανακαθορισμό του τρόπου υπολογισμού του Βοηθήματος Οικογενειακής Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ), προώθησε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.
Επισημαίνεται ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καταβάλλουν μηνιαία κράτηση υπέρ των Μετοχικών Ταμείων (ΜΤ), για το ΒΟΕΑ των παιδιών τους, το οποίο έχει σκοπό την παροχή εφάπαξ βοηθήματος οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας.
Το πολύ σοβαρό αυτό θέμα έχει τεθεί από αρχές Ιουνίου, τόσο από την Ομοσπονδία Στρατιωτικών, όσο από τους θεσμικούς εκπροσώπους των στρατιωτικών του Βόλου – την ΕΣΠΕΕΒ-Μ. Ως όφειλε, ο κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε με τον ΥΕΘΑ κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ εκ παραδρομής κατατέθηκε και αποσύρθηκε εκ μέρους του προηγούμενη κοινοβουλευτική Αναφορά για το ίδιο θέμα, η οποία στηριζόταν σε σχετικό αίτημα αστικού σωματείου που σύμφωνα με το καταστατικό του, ασχολείται με τις οικογένειές των στρατιωτικών.
«Ήταν μια ευκαιρία να πέσουν οι μάσκες για το τί κρύβεται πίσω από συγκεκριμένες αρθογραφίες και πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη θεσμοθέτησης αυστηρού πλαισίου για το πώς θα εκπροσωπούνται καλύτερα οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, όπως διατυπώθηκε πρόσφατα και στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής», εξήγησε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι ως κοινοβουλευτικός οφείλει να τιμά τους θεσμικούς και σύμφωνους με τον νόμο, εκπροσώπους των εργαζομένων, μεταφέροντας με κάθε πρόσφορο μέσο τα δίκαια αιτήματα τους.
Με την παρούσα Αναφορά του ο βουλευτής ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΕΣΠΕΒ-Μ για την άμεση ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει αναφορικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού του μερίσματος και κατ’ επέκταση του δικαιούμενου ποσού του ΒΟΕΑ, κατά τρόπο αναλογικό και δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη ως «ελάχιστη βάση» το ύψος των παροχών που ίσχυαν με το προηγούμενο μισθολόγιο, προς αποφυγή νέων «περικοπών» σε βάρος των νέων γενεών μετόχων και μερισματούχων.