Παρέμβαση Μεϊκόπουλου: «Να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας»

«Για ποιο λόγο το προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, γιατροί, νοσηλευτές και πλήρωμα ασθενοφόρου, δεν έχει εδώ και τέσσερις μήνες πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες του;», ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας σε παρέμβαση που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, οι γιατροί των Κέντρων Υγείας του Νομού δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες που έκαναν στα Κέντρα Υγείας από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες και για τις εφημερίες στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Τα χρήματα από τις οφειλόμενες εφημερίες των γιατρών των Κέντρων Υγείας είναι κάποιες χιλιάδες ευρώ, που, σε κάποιες περιπτώσεις, φτάνουν και τις 4.000-5.000 ευρώ» τόνισε ο Βουλευτής, αναφέροντας ότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο στη δομή που ανήκουν οργανικά, αλλά καλύπτουν ανάγκες στα Περιφερειακά Ιατρεία των γύρω περιοχών, κάνoυν εφημερίες στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ μετακινούνται και στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο συνεχίζει να παραμένει υποστελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ακριβώς την ίδια καθυστέρηση στην πληρωμή εφημεριών αντιμετωπίζει και το λοιπό προσωπικό των Κέντρων Υγείας του Νομού, οι εργαζόμενοι στην νοσηλευτική υπηρεσία των Κ.Υ. και οι εργαζόμενοι με ειδικότητα Πληρώματος Ασθενοφόρου (Κ.Υ.), δεν έχουν από τον περασμένο Αύγουστο πληρωθεί τις δεδουλευμένες εφημερίες τους.

«Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και δεν πληρωθούν άμεσα τις δεδουλευμένες εφημερίες δεν αποκλείεται το προσωπικό των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας να προβεί σε επίσχεση εργασίας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή», υπογράμμισε ο Βουλευτής και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αποπληρώσει άμεσα στους εργαζόμενους των ΚΥ Μαγνησίας το σύνολο των εφημεριών που πραγματοποίησαν σε όλες τις υγειονομικές δομές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει