Παρέμβαση Μπουκώρου στη Βουλή για τη μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών

Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος αναφορικά με το ζήτημα της μεταστάθμευσης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα, ζητώντας από τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις  σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία του Βόλου.

Η επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Πληροφορίες και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αρνητικές επιπτώσεις για την τοπική οικονομία υπολογίζονται στα €20.000.000 ετησίως.

Η επίκληση επιχειρησιακών λόγων για την ανάγκη μετεγκατάστασης αμφισβητείται από έμπειρα πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Προτείνεται μάλιστα ως εναλλακτική λύση η μόνιμη μεταστάθμευση μεταγωγικών πλοίων στο λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ταχείας φόρτωσης των Ταγμάτων της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών σε περίπτωση επιχειρησιακής ανάγκης.

Η προηγούμενη ηγεσία του ΥΕΘΑ είχε δεσμευθεί ότι σε περίπτωση μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου θα μετεγκατασταθεί άλλος στρατιωτικός σχεδιασμός ισοδύναμος αριθμητικά.

Σε περίπτωση μετεγκατάστασης, η σημερινή ηγεσία του ΥΕΘΑ ενδεχομένως θα πρέπει να μελετήσει το ενδεχόμενο μεταφοράς άλλης μονάδας Ειδικών Δυνάμεων, όπως για παράδειγμα η Σχολή Αλεξιπτωτιστών, για προφανείς λόγους ύπαρξης του συνόλου των αναγκαίων στρατιωτικών υποδομών και του ανάγλυφου του εδάφους στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.
Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ισχύουν οι πληροφορίες μετεγκατάστασης μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο;
2. Ισχύουν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΕΘΑ;
3. Η παρουσία της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών επί 45 χρόνια στο Βόλο συνιστά λανθασμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό;» καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει